Sprečeno krijumčarenje lobanje i rogova Argalskog muflona

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja lobanje i rogova Argalskog muflona.

 

Kosti su otkrivene na izlazu iz Republike Srbije, u kombiju britanskih registraskih oznaka kojim je upravljao britanski državljanin sa saputnicom. Oni su putovali na relaciji Peking-Istanbul-London i na pitanje carinika odgovorili su da nemaju ništa za carinjenje.

 

 

Detaljnom kontrolom prtljaga i vozila, u saradnji sa graničnom policijom, u drvenom sanduku između sedišta među ostalim suvenirima pronađen je jedan par rogova i kosti glave nepoznate životinje za koju je postojala sumnja da se radi o zaštićenoj vrsti. Putnici su u Republiku Srbiju ušli preko graničnog prelaza Preševo i prilikom ulaska nisu stavili robu pod nadzor.

 

 

Za određivanje vrste rogova, konsultovan je Pavle Јovanović, rukovodilac Grupe za sprovođenje CITES Konvencije, koji je potvrdio da se radi o zaštićenoj vrsti i to: argalski muflon. Protiv pomenutog britanskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su rogovi i lobanja argalskog muflona privremeno zadržani, zaključuje se u saopštenju Uprave carina.KOMENTARI

  1. ĆomaraMiškić kaže:

    Тако и треба,нато доле! Поз из Вишњевца

OSTAVITE KOMENTAR