Sprečeno krijumčarenje zaštićenih životinja

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja šest majmuna i četiri divlje patke. Otkriveni majmuni su iz porodice ‘’’macaca sylvanus‘’ koja se nalazi na CITES listi zaštićenih životinjskih vrsta, dok su patke iz porodice „somateria molishima” strogo zaštićena vrsta u našoj zemlji, saopštila je juče Uprava carina.

 

Životinje su otkrivene na ulazu u Srbiju, u automobilu marke „mercedes 190-E” beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao pedesetpetogodišnji državljanin Srbije. On je s ćerkom putovao na relaciji Nemačka–Lazarevac.

 

Detaljnom kontrolom, u saradnji s Graničnom policijom, u prtljažniku su pronađena dva kaveza s majmunima i patkama za koje vozač nije imao nikakvu dokumentaciju. Nakon konsultacija s nadležnom inspekcijom, utvrđeno je da se radi o zaštićenim vrstama kojima je zabranjeno trgovati.

 

Majmuni i patke su predati prihvatilištu za divlje životinje zoo-vrta Palić na dalje staranje, dok je protiv vozača pokrenut prekršajni postupak, a biće podneta i krivična prijava.KOMENTARI

  1. miona kaže:

    Opaaa  e pa sada bi  bilo lepo prisetiti se lazi i gluposti ovih nesretnika sa vlasti o zoloskom vrtu u Su i o Dulicu koga su prozivali jer je pokusavao da objasni narodu kako su divlje zivotinje predmet ilegalne trgovine i kako ima je u slucaju zaplene na granicnim prelazima potrebno prihvatiliste koje iziskuje novcana sredstva koja su placana iz njegovog ministarstva.Nazalost ova nova ministraka ne razume to kao i vecina danasnje vlade…

OSTAVITE KOMENTAR