Sprema se vrlo atraktivan Domboš fest!

Orkestar najpoznatijeg trubača u Srbiji Bobana Markovića, nastupiće na Domboš festu, koji se između 29. juna i 2. jula održava u Malom Iđošu. Jednu od najpopularnijih mađarskih manifestacija u regiji otvoriće orkestar mađarske narodne muzike koji je dobitnik nagrade Ferenc List, a taj orkestar predvodi Ištvan “Salona” (slanina) Pal. Prvog dana će takođe nastupiti i austrijski, “počasni mađarski bluzer”, čuveni Ripof Raskolnikov sa svojim orkestrom, te jedna od najpoznatijih grupa savremene mađarske muzike današnjice, orkestar Balaža Saboa.

8036-dombos-fest1

Tokom četiri dana festivala biće mnogo nastupa narodne muzike, džeza, folka, etno muzike i odvažne mešavine ovih muzičkih žanrova. Na mestu dešavanja će biti zastupljeni i ručni radovi, rukotvorine, prodavaće se tradicionalna mađarska hrana, vina i vinarije. Osim toga, svake večeri će slikari oživljavati 100 metarski lesni zid u dolini na izlazu iz Malog Iđoša u kojoj se Domboš fest održava.

 

RTV PannonKOMENTARI

  1. Dejan kaže:

    Dakle, hvala i vama što objavljujete informaciju o Domboš festu, a hvala i organizatorima na istrajnosti. Uvek odličan provod, jako dobar program festivala. Uz jednu opasku na datu vest: Domboš je više od “najpopularnije mađarske manifestacije u regiji”, jer program čine i umetnici koji dolaze iz drugih država… Tako je, aktuelna mađarska džez i world music scena je uvek prisutna, ali nikada šund i kič. Da se razumemo. 🙂

    Lepa prilika da se nakon palićkog Etnofesta ode na izlet i u Mali Iđoš, na jedan muzički kompatibilan festival. To su još jedine dve preostale lokacije u Vojvodini gde se neguje kvalitetan world music, tj. muzika sveta.

    Srdačno preporučujem,
    Dejan Vujinović

OSTAVITE KOMENTAR