SPS formirao stručnu grupu za analizu situacije u „Fidelinci“

Povodom alarmantne situacije u privredi Subotice izazvanom neuspelom privatizacijom u većini preduzeća i posledica po grad i građane Subotice, GO SPS Subotice je formirao stručnu grupu koja je zajedno sa bivšim stručnim radnicima „Fidelinke“ analizirala situaciju u tom privrednom gigantu, piše u saopštenju GO SPS-a.

.

Na osnovu izvršenih analiza utvrđeno je  da je momentu privatizacije, vrednost zaliha i naplativih potraživanja iznosila je, po proceni, oko 15 miliona eura. „Fidelinka“ je kupljena za mnogo manju sumu i pitanje da li je u potpunosti isplaćena. Svaku poslovnu godinu „Fidelinka“ je završavala sa prosečnom stopom dobiti većom od 3 miliona eura.

.

Preduzeće „Fidelinka“ je bilo relativno nezadužena firma, a danas je zadužena sa oko 50 miliona eura što za posledicu ima uništenje preduzeća, rasparčavanje imovine u delovima i što je najgore otpuštanje zaposlenih.

.

SPS postavlja pitanje da li je „Fidelinka“  opljačkana i da li je tu pljačku mogla da izvede samo jedna osoba.  GO SPS Subotica, javnost Subotice, a pogotovo otpušteni radnici zaslužuju brze i efikasne odgovore, a pre svega konkretne aktivnosti na rasvetljavanju ove pljačke od nadležnih državnih organa, koje ova stranka poziva da stručno i hrabro, bez obzira na „moćnike iz senke“ rasvetle ovo klupko organizovanog kriminala.KOMENTARI

  1. Skrbic kaže:

    Dajte ljudi,koji SPS…..Tadic ih je digao iz groba.Da je pravde te stranke ne bi ni bilo!!!

  2. Anonimni kaže:

    Slobodan Vujinović je bio direktor 29 Novembra pa je 1998. godine po naredbi Slobodana Miloševića istu oterao u stečaj. To je TO SPS!

  3. cedica kaže:

    sad je sve moje i tu cu dobiti prvi dan staza mimo skupstine! a onda ce celo selo moci smrce belo na moj racun, bar jedan dan!

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: