Sramni čin

Negativne emocije nakon prekinute utakmice protiv Albanije, stigle su i na sever. Sinoć su, neka individua ili nekoliko njih, u pokušaju da izazovu požar na objektu koji pripada subotičkoj džamiji, upisali i Suboticu na sramnu listu mesta gde se na ovako podmukao način izražava mržnja.

 

Zapaljena su vrata od garaže ali se vatra ugasila sama ili je to učinio neko od prolaznika. Imam Selmo Dreković je štetu uočio tek ujutro.

 

Iako je verovatno reč o pojedincu, zahvaljujući medijima, poruka mržnje biće poslana u svet. Važnije od toga je da Subotičani i vlast daju na znanje svojim komšijama Muhamedove vere, da su uz njih, da će paziti na njihovu imovinu i bezbednost. Da neće ološ biti taj  koji predstavlja naš grad u naše ime.

 

Policija se povodom ovog slučaja još nije oglasila, a očekuje se i reakcija Islamske zajednice u Srbiji.

CAM00078

Izvor: www.gradsubotica.co.rsKOMENTARI

 1. milos kaže:

  U Novom Sadu, Somboru i Vrscu nemaju džamiju pa pale pekare.

   

  Najgore od svega je što država, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Aleksandrav Vučić i Tomislav Nikolić ne reaguje OZBILJNO na ovakve incidente. Zato ih i ima. Te njihove izjave su isuviše blage i neodređene.

 2. vokille kaže:

  Bilo kakav varvarski čin se treba osuditi, pa i ove napade na pekare i džamije (bez obzira što se ne slažem uopšte sa načelima islama, to ne znači da moramo da spaljujemo). I oni su građani ovog grada koji plaćaju porez kao i svi mi, a te klince treba lepo po turu više puta (ako su maloletni) i od roditelja naplatiti štetu.
  Ali ovde je ovih dana nešto čudno, prošlo je već 5 dana od onog dron fijaska, a pekare se napadaju od 2 dana od kako je to bilo, i to isključivo u Vojvodini. Kako to da nijednoj  pekara ili džamiji  južno od Save i Dunava (pa i u Beogradu) u kom se slivaju pare), ne dešava tako nešto?
  Ipak nema dobrog  bureka bez Bosanaca, Goranaca, Makedonaca i Albanaca. 

 3. Usputachni kaže:

  @vokille

  "Ali ovde je ovih dana nešto čudno, prošlo je već 5 dana od onog dron fijaska, a pekare se napadaju od 2 dana od kako je to bilo, i to isključivo u Vojvodini. Kako to da nijednoj  pekara ili džamiji  južno od Save i Dunava (pa i u Beogradu) u kom se slivaju pare), ne dešava tako nešto?"

  Pa "uvezli" smo dosta trpeljivog naroda a usput i sami odstancali "nekoliko" komada da nam se nadje kad zatreba,a eto sad izgleda zatrebalo. Mi u Vojvodini volimo reci kako smo trpeljiv narod (onako javno) a kad smo u krugu nasih "cistih" prijatelja volimo pokazati nase pravo lice trpeljivosti (prisustvovao nebrojeno puta skupovima "prijatelja"). Ne svrstavam sve u isti kos ali istina zna i da zaboli.

 4. tuzno kaže:

  mnogo me je sramota sto se Subotica spominje u ovom odvratnom kontekstu, pa bih ovom prilikom zelela da se za to "zahvalim" #@#&%@#!#!!!!! Suboticanima koji su za to zasluzni!

  p…vam m…. glupava i povodljiva!

  (pardon my french)

 5. nekoime kaže:

  kretena nikad dosta…

 6. Anonimni kaže:

  Ma ovo nije organizovano, ovo je neki klinac koji pojma nema niočemu. Vidi se da je amater. Treba ga naći išamarati, i za kaznu malo da riba tu džamiju jedno pola godine. Možda i shvati koliko je glup.

OSTAVITE KOMENTAR