Srbija će uskoro biti prekrivena mrežom reciklažnih centara

Do kraja naredne godine Srbija će biti pokrivena mrežom reciklažnih centara u kojima će se prikupljati sekundarne sirovine, rekao je direktor akcije Očistimo Srbiju Miloš Panjković tokom jučerašnjeg  obilaska reciklažnog centra u Subotici.

 

U subotičkom reciklažnom centru koji pokriva ceo grad, do sada je prikupljeno i prerađeno oko 800 tona otpada koji može da se reciklira.

 

Direktor JKP Čistoća i zelenilo Subotica Vladimir Dragin kaže da se prikuplja i odvaja  pet ambalaža, mešana ambalažna folija i tvrda plastika, otpadni papir, karton i limenke. Prema podacima iz Čistoće u našem gradu se  mesečno proizvede od 1.000 do 1.500 tona otpada za reciklažu, a očekuje se da centar godišnje reciklirati oko 18.000 tona otpada, a sirovine će distribuirati reciklerima.

 

Direktor akcije Očistimo Srbiju Miloš Panjković tokom obilaska reciklažnog centra u Subotici  istakao je da  u reciklažne centre stiže prečišćen i selektiran otpad pogodan za dalju preradu. Komunalna preduzeća će otpad dalje razvrstavati i prodavati reciklerima.KOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    Pa nije ni čudo. Jedino đubreta ovde ima na pretek. 🙄

  2. patriot kaže:

    Mislim da bi sledeci biznis trebao biti izgradnja novih zatvorskih jedinica.Kad nam zazivi sudstvo…to ce biti biznis.

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: