Srebro za Sauvignon blanc u Francuskoj

Peti po redu Concours Mondial du Sauvignon održan je 11 i 12. aprila u Bordou u Francuskoj i ima za cilj da promoviše vina i poveća svest o širokom spektru sorte Sauvignon Blanc širom sveta. 

 

vinarija zvonko bogdan

Na ocenjivanje najboljih vina od sorte Sauvignon blanc poslato je 1500 uzoraka iz 22 zemlje a stručni žiri su činili vinari, somelijeri, distributeri i novinari iz ukupno 20 zemalja.

 

Jedini srpski predstavnik na ovom takmičenju, vino Sauvignon blanc 2013 iz Vinarije Zvonko Bogdan, našao se na listi vina koja su za kvalitet nagrađena medaljama, a osvojio je srebrnu medalju.

 

– Srebrna medalja svakako predstavlja nagradu kojom treba da se ponosimo, naročito ukoliko dolazi iz zemlje i regije koja je postojbina Sauvignon blanc-a i iz koje potiču dva najpoznatija vina na svetu napravljena upravo od ove sorte – ističu u Vinariji Zvonko Bogdan.

 

Sledeće takmičenje će se održati u proleće 2015. u regiji Friuli Venecija Đulija, u Italiji.KOMENTARI

  1. Bohrer kaže:

    Jaj,jaj jaj– srebrna medalja ,a dosada sve je bila zlatna ,opada kvalitet vina ? ili nagrade više koštaju na svetskom tržištu ?

  2. stormwatch kaže:

    Nagrade mogu da se kupuju po Srbiji, rusiji, belorusiji i tako kojekude po tim vuko**** ostalim, ali na zapadu NE! Zasto bi neki Francuz dao bolju nagradu nekom vinu sa Palica nego svom? Vi stvarno pojma ljudi nemate ni o zivotu ni o svetu, osim sto svi znate izuzetno dobro da lupetate.

OSTAVITE KOMENTAR