Srpski novinari oblišli put vina na Paliću po preporuci lista „Njujork tajms“

Turistička destinacija Palić je pored prirodnih i kulturnih znamenosti, prepoznatljiva i pomnogobrojnim vinarijama i vinskim podrumima u kojima se služe tradicionalna vina ovog podneblja.

Vinski put

Iskusni vinari i vinogradari odabirom sorti grožđa koje su prilagođenepeskovitom tlu, stvaraju vina visokog kvaliteta. Vinarska ponuda našeg regiona je veomabogata i šarolika. Ljubitelji vina, vino mogu degustirati u savemenim vinarijama ili manjimporodičnim vinarijama, vinskim podrumina i konobama, prepoznatljivim palićkimsalašima i restoranima uz specijalitete domaće kuhinje.

 

Treba napomenuti da Palić i Subotica imaju kapacitet od 2000 ležajeva od čega je 70% sa4 zvezdice i preko 3500 mesta u restoranima i kafeima, dok vinari imaju kapacitet do 200mesta ukupno u degustacijonim salama.

 

Američki list "Njujork tajms" uvrstio je Suboticu na svoju listu destinacija u svetu kojetreba posetiti u 2014. godini. Subotica je na ovoj listi zauzela 42. mesto. New York timesističe da Palićka vinska ruta privlači domaće vinske turiste koji provode dane isprobavajućilokalni „Kaberne sovinjona“ u vinskim podrumima.

 

Više na linkuhttp://www.nytimes.com/interactive/2014/01/10/travel/2014-places-to-go.html?_r=2

 

Shodno svetskoj preporuci koju su dobili putevi vina Subotice i Palića, preduzeće ParkPalić organizovalo je proteklog vikenda obilazak vinskog puta Subotice i Palića, a pozvanisu najugledniji novinari u Srbiji koji se bave turizmom i vinom kao turističkim proizvodomjednog podneblja. Novinari su mogli da se uvere u kapacitete i tehnologiju koju koristelokalni vinari, upoznaju i probaju razne sorte vina. Svi domaćini nesebično su podeliliznanje i iskustvo sa prisutnim novinarima i na taj način prezentovali sve ono sa čime sesusreću turisti kada se odluče za obilazak vinske rute Subotice i Palića.

 

Sve vinarije koji se nalaze na vinskoj karti Subotice i Palića, pružaju mogućnost organizovanih ili pojedinačnih poseta kako bi svoje znanje, umeće i tehnologiju podelili sasvim zainteresovanim posetiocima i naučili ih tehnikama degustacije vina kako bi u njemuznali uživati.

Vinski put2

Vinski put3

Vinski put4KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR