Srpsko-mađarska knjiga na poklon učenicima u Vojvodini

Đaci prvaci iz osnovnih škola u Adi, Kuli, Subotici, Paliću, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Kanjiži, Malom Iđošu i Novom Sadu dobili su povodom predstojećih božićnih praznika lep i nesvakidašnji poklon – dvojezičnu knjigu za decu “Jovan i Agneš”.

jovan-agnes-knjiga-slikovnica_660x330

Poklon za 1.000 učenika srpske i mađarske nacionalnosti uručile su autorke dr Lidia Turo i dr Jovana Kulauzov Reba .

Knjiga “Jovan i Agneš”, napisana na srpskom i mađarskom jeziku, ima za cilj isticanje bogatstva nacionalne i verske različitosti, tolerancije i prožimanja dve kulture, navode autorke.

“Ovo je jedina knjiga za decu na srpskom i mađarskom jeziku u našoj zemlji”, istakle su dr Turo i dr Reba.

“Glavni junaci knjige su najbolji prijatelji Jovan i Agneš, Srbin i Mađarica. Kroz splet zabavnih događaja iz njihovog detinjstva protkana je priča o proslavi katoličkog Božića, kao i srpske slave Sveti Jovan. Knjigu smo napisale zato što duboko verujemo da je decu neophodno podučavati u ranom uzrastu o ljubavi i poštovanju različitih nacija i vera, da bi odrasli u normalne i tolerantne ljude, koji znaju kako da žive u multikulturnom društvu”, navode autorke.

Podela knjige “Jovan i Agneš” realizovana je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine i izdavačke kuće “Forum”.

Knjiga za decu “Jovan i Agneš” je prvi put objavljena 2015. u izdavačkoj kući “Forum” iz Novog Sada, a ilustrovala ju je jedna od naših najpoznatijih ilustratorki, Sašenjka Meljnikov Ivanović.

slikovnica-jovan-agnes_660x330

RTVKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Ove poklon knjige su vam unapred propala investicija.
  Trebali ste napisati neke ovakve knjige za odrasle i to pokloniti roditeljima ove dece, jer uzalud vi učite decu nečemu, kad ih roditelji vaspitavaju suprotnom.

 2. bogoljub kaže:

  u pravu je prdhodni bravo ………ma da riditelje vise nemozes uciti ,nadamo se da noviga generacija bice normalnija i volece se medjusobno . jeeeer neki roditelji bas suproto uce decu..

 3. Mister No kaže:

  Csak így tovább ! Szemétdombra a jobboldali nacionalistákat , ott a helyük.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 68 = 70