SRS: Rad Vesne Prčić štetan

Nakon konferencije za štampu koju su održala privatna pogrebna preduzeća „Funero“ i „Urna“, i na kome su optužili  JKP “Pogrebno” za monopol i nelojalnu konkurenciju, prvi u zaštitu privatnika je stupila Srpska radikalna stranka, koja je u svom saopštenju oštro osudila pokušaj monopolizacije i diskriminizacije i gušenje privatne inicijative od strane JKP “Pogrebno”.

 

“Ovakvo ponašanje JKP Pogrebno šteti razvoju preduzetništva i privlačenju stranih investicija u Suboticu. SRS osuđuje i enormno povećanje cena pojedinih taksi pogrebnih usluga s obzirom na činjenicu da javna preduzeća finansiraju političke kampanje pojedinih stranaka u Subotici.”

 

Ova stranka podržava inicijativu za formiranje anketnog odbora za analizu novonastale situacije jer smatraju da je ovakav način rada od strane direktorice Vesne Prčić štetan za razvoj preduzetništva i predstavljaju grubo kršenje zakona o konkurenciji i zaštiti potrošača.

 

Na kraju saopštenja se navodi da je svako povećanje cena javnih preduzeća direktan udar na novčanik građana koji zbog nemarnog i bahatog ponašanja partijskih poslušnika još teže žive.KOMENTARI

 1. marija dulic kaže:

  Mora da ce biti interesantno sada kad se dva razlicita radikala udruze…hahaha
  Pa ni Vi od BRADE ne vidite dalje…sramota,prvo napravite metlom reda u Vasem dvoristu pa ako Vas ko pozove dodjite u drugo

 2. Iznenadjen i uvredjen kaže:

   Postovana Marija,
   
  Moguce je da oni od BRADE ne vide dalje ali Vi od NOSA ne vidite dalje. Vasi prezimanjaci postadose velmoze u ovom nesrecnom gradu i to vam ne smeta ni malo. A da, oni nemaju BRADU. Oni su U-na-celu fini ljudi. Mladi, savremeni, nezasiti.

  marija dulic:
  Mora da ce biti interesantno sada kad se dva razlicita radikala udruze…hahaha
  Pa ni Vi od BRADE ne vidite dalje…sramota,prvo napravite metlom reda u Vasem dvoristu pa ako Vas ko pozove dodjite u drugo
   

 3. Anonimni kaže:

  oooooooooooo sila od radikala, sve mozak do mozga. Saopštenje za javnost baš kao da su ONI pisali. Baš ste pogodili u centar, e sad pitanje je centar čega?:lol:

 4. prolaznik kaže:

  @ Iznenadjen i uvredjen Nebih rekao ni da su celnici radikala neka sirotinja i neki su cak i veoma “uspesni”! Samo mala napomena radikali su uvek i bez obzira isti nacionalisticka krajnja desnica! Jedina im je razlika sto radikali one druge nacije smatraju ove prve da su se rodili u pogresnoj naciji, pretpostavljam, za ostalo se oni lako dogovore!!!

 5. Leonardo kaže:

  Iznenadjen i uvredjen:
  Postovana Marija,

  Moguce je da oni od BRADE ne vide dalje ali Vi od NOSA ne vidite dalje. Vasi prezimanjaci postadose velmoze u ovom nesrecnom gradu i to vam ne smeta ni malo. A da, oni nemaju BRADU. Oni su U-na-celu fini ljudi. Mladi, savremeni, nezasiti.

  marija dulic:
  Mora da ce biti interesantno sada kad se dva razlicita radikala udruze…hahaha
  Pa ni Vi od BRADE ne vidite dalje…sramota,prvo napravite metlom reda u Vasem dvoristu pa ako Vas ko pozove dodjite u drugo

   

  Bas mi se svidja komentar Iznenadjenog&uvredjenog. Al baš!

 6. dragan kaže:

  sta je htela Marija Dulic da kaze? Da ko god ima neuredno dvoriste mogu i druga da budu neuredna? To bi htela da ti je opravdanje za zloupotrebe Boze gde ja to zivim?

 7. fandjo kaže:

  Neko se očigledno svrstava na nečiju stranu…
  Ako je svrstavanje po ličnom INTERESU onda je to sasvim primereno aktuelnom političkom trenutku   :mrgreen:  ali ako je svrstavanje po UBEĐENJU… onda je  očigledno da je kurs SRS skrenuo u pravcu neobaveštenog DSS-a.
  Ne mogu da verujem da SRS nije obaveštena da su upravo gospoda iz “ugrožene privatne inicijative” imali deset godina monopol u ovom gradu u oblasti komunalnih usluga.
  Koristeći politički uticaj iz krugova vladajućeg SVM “ugroženi bivši monopolisti” su gotovo do “bankrota” doveli JKP Pogrebno, čiji radnici nisu imali ni za lebac, a pošto JKP znači JAVNO Komunalno Preduzeće… što znači da ga je osnovao grad tj. građani za svoje potrebe…. Ukoliko JKP ne posluje rentabilno onda ga “izdržavaju” osnivači tj. grad. Poznato je da Pogrebno NIJE poslovao rentabilno što znači da smo MI GRAĐANI iz budžeta davali plate radnicima, zato što NISU RADILI, a sa druge strane “Funero” je razvio svoj monopol i lepo se bogatio!
  I da ne dužim dalje, neobavešteni eksperti iz SRS kojima je očigledno izbio kuršlus u mentalnom sklopu, umesto da stanu na stranu GRAĐANA i štite interese GRAĐANA (za koje se uvek verbalno zalažu pred izbore) našli da štite privatnu inicijativu, a možda i svoj privatni interes… ?!
  Ubeđen sam da bi gospođi Stipanović (šefici radikala), a bogami i nama građanima, bilo mnogo korisnije da se bavi palantovanjem, duncovanjem, kuvanjem pekmeza… jer to verovatno zna.
  Što se tiče politike očigledno – POJMA NEMA!
   

 8. Jedna kaže:

  E moj “Fandjo”, 
  Monopol je stetan za NAS GRADJANE, a razvoj privatne inicijative, i zdrave konkurencije ide u nasu korist tako sto ce sniziti cene, i poboljsati usluge, u ovom slucaju nikom ne zatrebale!  
  Tako da, sto se politike i ekonomije tice, ti ocigledno – POJMA NEMAS!

 9. fandjo kaže:

  E, moja “Jedna”… Pod hitno se ‘vataj varjače (pekmeza, dunca i palante…)
  Sve napisano je tačno u teoretskom smislu, ali gledano u PRAKSI to su najobičnije… (bez uvrede molim)… nebuloze!
   
  Zašto Funeru, koji je koristeći političku moć SVM i za poslednjih 10-15 godina napravio MONOPOL na pogrebne usluge, nije smetao SOPSTVENI monopolizam, a naročito dok je JKP “crkavao”, nego se sada toga dosetio?!
  Da se nije možda UPLAŠIO KONKURENCIJE?
   
  Kao drugo, gospođo Radikalko, vama iz SRS (koji se razumete i u politiku i u ekonomiju) nije smetala sprega politike i preduzetništva (SVM-Funero) iako savremena praksa, u toj kombinaciji, ZA “novokomponovani” MONOPOL sve češće upotrebljava izraz – ORGANIZOVANI kriminal
  Nije vam smetalo ni to što smo, mi GRAĐANI (za koje se zalažete), zadnjih 10-15 godina morali dotirati JKP iz budžeta?!?! A sada vam smeta što JKP pokušava da stane na svoje noge i posluju rentabilno… i da se skine sa naše grbače?!?!
   
  Zašto mislite da građani kroz budžet treba da IZDRŽAVAJU JKP Pogrebno?!
  Zašto mislite da JKP Pogrebno nije ZDRAVA konkurencija?!
   
  Što se tiče politike, madam, verovatno ste već čuli da sva JKP moraju biti privatizovana…. Zar vam se ne čini, gospođo (ekonomski tehničaru), da preduzeće koje dobro posluje VIŠE VREDI i da se mora platiti više?!!!
  Kome je u interesu da JKP Pogrebno bude prodato budzašto?! Pokušajte se dosetiti ko bi i zašto bi kupio takvo preduzeće? Možda ta  privatna inicijativa koja se buni protiv monopola…. Da ga kupi budzašto, a onda “ladno” ugasi konkurenciju i – eto ti opet monopola!


  Gospođo drž’te se vi i nadalje pekmeza i varjače…
   

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: