Srušena čistiona “Zora” na Radijalcu

Srušen je napušteni industrijski objekat na uglu ulica Cara Lazara i Petra Lekovića. Nekadašnji pogon hemijske čistione “Zora”, izgrađen je 1978. godine a poslednju deceniju proveo je opustošen i razbijenih prozora.

Gomile šuta privukle su brojne “sekundarce” koji danas vredno rade na oslobađanju armature od komada cigle i betona.

Kako je ranije pisao portal „Magločistač“, preduzeće koje je vlasnik objekta dalo je saglasnost Gradu Subotica da pribavi sve neophodne dozvole, obavi pripreme i ukloni navedne objekte. Samo zemljište na kojem se nalazi objekat u gradskom je vlasništvu

Posao je zaključen na oko devet i po miliona dinara, a dodeljen je preduzeću PTP Dubrava Bajmok, koji će posao izvesti zajedno s preduzećem DTD Severna Bačka.

Sada ostaje da se vidi čemu će Grad nameniti ovaj plac. Da li će biti iskorišten za opšte dobro zajednice, ili će biti prodat građevinskim investitorima za stanogradnju. Gradu nedostaje parking prostora, parkovskih površina ili recimo nova, moderna pijaca koja bi oslobodila prostor na kome se nalazi danas…KOMENTARI

 1. B kaže:

  “Sada ostaje da se vidi čemu će Grad nameniti ovaj plac. Da li će biti iskorišten za opšte dobro zajednice, ili će biti prodat građevinskim investitorima za stanogradnju…”
  Neverovatna je slučajnost da gradonačelnikov kum, carinik, poseduje građevinsku firmu. A ta dva kuma su ustvari suvlasnici firme. Totalna slučajnost, neverovatan splet okolnosti, takoreći…
  Tako da, eto, ostaje da se vidi.

 2. mario kaže:

  Ciscenje placa grad umesto investitora koji ce na tom placu graditi stanove.Normalno sve je to bratski dogovor…

 3. Istina... kaže:

  Samo Antisistem rusi i to debelo naplacuje a u izgradnju, nekvalitetnu i dugu kao gladna godina, bogato se ugradjuje.

 4. Atlantida kaže:

  Istina… Tako je, mi se slazemo s tobom i tvojim razmisljanjem, uhh antisistem je uzas….

 5. anna kaže:

  Moze jedan veeeliki,novi vrtic.Za promenu…

 6. Belial kaže:

  Taman za jedan lep parkic sa igralistem i nesto parking mesta. Al poznajuci nase alave gradske “oce” plac je dat nekom investitoru u zamenu za par stanova glavonjama!

 7. Istina... kaže:

  @Atlantida

  Neoriginalnost, nemastovitost, neinventivnost, bezidejnost krasi Vladare sveta i njihovu Agenturu. Zavist, pakost, zloba, mrznja, satanizacija, progon, likvidacija takodje. Ti si jedan od njih.

 8. sev24 kaže:

  Idealno mesto za zelenu površinu sa jednom skromnom fontanom.

 9. Atlantida kaže:

  Da JESAM, jedan sam od Vladara. Ali nam nije jasno sto se i ti tako monotono ponavljajuce predstavljas.

 10. miko kaže:

  Sve vi znate ko je kome kum ko za koga sprema plac. A niste znali isti da osposobite proteklih 20 god. Doveli ste ga da je moglo snimati filmove strave i uzasa.

 11. Alex kaže:

  Bravo za eventualnu novu i modernu pijacu. Ostaje centar grada bez ružnih bodica. A prelepa ulca ispred Sinagoge se pretvara u aleju. Zaista nešto za prikazivanje ako smo već preporučena turistička destinacija. Gluvon ema škola i bivši ženski samostan-sada škola Zmaj. Bravo, samo da se ima nešto više pameti nego do sada. Interes će biti višestruki, ne samo lični.

 12. Pametnjakovic kaže:

  Imate park u dudovoj sumi a imate i pijacu,sta ce vam sad bilo sta od toga.
  Bolje da naprave nadzemnu centralnu garazu da rasterete centar grada i radijalac.A parama od iznajmljivanja da pomognu obnovu pozorista ili nesto za sta su potrebne pare

 13. Toranj kaže:

  Bioskop, gradski restoran, pionir prodavnicu, dragstor, fontanu..

 14. Laki kaže:

  Leglo narkomana i prljavstine,fala bogu nek su srusili.Zivim pored pa znam a sto se tice gradnje ma moze sve osim pijace a i malo ukusa da upotrebe u projektu i naprave nesto i za decu u tom prostoru posto danasnje komsije zale se na bilo kakvu buku u zgradi a sad po zakonu ce da nas masakriraju zvanjem komunalne ovi sto mrze sami sebe prepodne a poslepodne celi svet a svaka zgrada ima par takvih musterija!

 15. Atlantida kaže:

  Istina… Ja Agentura, predstavnik Ciohazara ovde u Subotici, nalazem sledbenicima, pokorite istinu, istinu koja misli da je pobegla, ali Mi svugde dopiremo, svugde nas ima. Previse si se raskokodakao, moramo te opet stisati udaljiti da nas ne ometas u nasem sprovodjenju agitpropa.

 16. Bradati anonimus kaže:

  Nemojte začikivati tog siromaha agentura-antisustem-ciohazari. Vidite da se radi o duševnom bolesniku. To je velika mana interneta što je sva sila šizofrenika i asocijalnih tipova dobila prilku da blebeće koješta pa zbunjuje onaj drugi deo naroda koji je slabije pismen.

 17. Istina... kaže:

  Bradatog agenta sam davno provalio kao i sve ostale. Odaje vas ideologija koja upravlja vasim predvidivim delima. Mozete samo da me satanizujete, sto i cinite. Pozdrav vama i vasim komunjarskim ucepljivacima svih stranaka.

 18. Atlantida kaže:

  Istina…. ja sam Vladar. ja sam Agentura…, ne mozes nista preotiv mene ciohazara, obrni redosled svog nabrajanja… Hitler treba da je na prvom mestu… dobrooo razmisli pre no sto ista napises, pratimo te, bar to danas nije tesko, valjda to znas od sve silne pameti tvoje…

OSTAVITE KOMENTAR