Srušila se kuća usled eksplozije butan boce, zatrpan čovek

Ibro S. (60) lakše je povređen danas kada je u njegovoj kući u Ulici grožđa u Subotici došlo do eksplozije, a uzrok je najverovatnije gas koji je iscureo iz plinske boce.

Do snažne eksplozije koja je razorila Ibrin dom došlo je prepodne, posle 10 časova. Osim što su čuli neverovatan prasak komšijama u ulici su se zatresla vrata i svi prozori. Kada su izašli iz svojih kuća na ulicu videli su porušenu komšijinu kuću.

Ibro je ostao zarobljen u kući, ispod ruševina, a jedan od komšija priča da su odmah pozvali pomoć.

– Došli su brzo Hitna pomoć i vatrogasci. Pokušali smo da mu pomognemo, ali nismo mogli jer je bio zatrpan. Na sreću, bio je svestan. Ispričao je da je seo na krevet i zapalio cigaretu kada je odjednom sve odletelo u vazduh i srušilo se – pričaju komšije i dodaju da je plinska boca ostala cela zbog čega veruju da je negde gas cureo ili je crevo ispuštalo.

– Ibro je bio je u uglu na krevetu, a ne na sredini sobe i mislimo da ga je to i spasilo – nagađaju komšije.

U Hitnoj pomoći potvrđuju da je spašavanje povređenog čoveka bilo otežano i da je trajalo dva sata.

– Pacijent je bio svestan. Noga mu je najviše bila zatrpana i zbog toga je izvlačenje trajalo dugo. Nije životno ugrožen, ali je zbog povreda u gornjem delu tela i opekotina odvezen u bolnicu gde su mu rađeni pregledi – kažu u Hitnoj pomoći.

Povređeni Ibro je živeo sam u kući, a u dvorištu je ostao njegov pas koji nije povređen i čeka ga da se vrati.

 

BlicKOMENTARI

  1. Mile kaže:

    Sa TNG i GASOM mora se biti obazriv i slušati stručne ljude za tu oblast.

OSTAVITE KOMENTAR