Srušio se zid na vlasnika kuće

Jutros se srušio zid na našeg sugrađanina čija je porodica želela da ostane anoniman. Zid se srušio zbog visokog nivoa podzemnih voda na adresi Ernea Kiša broj 17 u Subotici. Zbog povreda zadobijenih vlasnik je odmah prebačen u subotičku bolnicu i na svu sreću nije zadobio teže povrede.

 

Prva komšinica Vesna Sabo kaže da je juče oko 22 i 30 časova čula zastrašujući zvuk rušenja.

 

– Izašla sam napolje da vidim šta se dešava i videla da se zid kod komšije srušio. Nikoga nije bilo kući od komšija na svu sreću, ali jutros su došli i u momentu kada su hteli da pogledaju štetu žid se urušio na vlasnika. Od maja prošle godine nivo podzemnih voda je bukvalno iznad nivoa tla, kuće i dvorišta su vlažni….sve šljapka i nisu samo podrumi u pitanju nego su dvorišta pod vodom. Ništa ne pomaže – priča komšinica Vesna Sabo.

Slika
Prošlogodišnje podzemne vode u Novom selu

 

Željezničko naselje nema izgrađenu, u tom delu, kanalizacionu mrežu, što je problem i sa drugim sličnim naseljima u Subotici. Oko 60 odstvo grada nema izgrađenu kanalizacionu mrežu i veliki je problem sa podzemnim vodama. U gradskoj upravi kažu da je novac obezbeđen kako bi se ovaj problem rešio u Željezničkom naselju, Makovoj sedmici, Paliću i Veliki Radanovac.

 

– U poslednjih deset godina situacija sa podzemnim vodama u gradu je sve alarmantnija. Imamo obećanje od Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva da ćemo dobiti 10 miliona dinara za rešavanje problema. Planiramo da do jeseni rešimo problem u najkritičnijim delovima grada na nekoliko lokacija. Negde treba izgraditi kanalizaciju, negde postaviti pumpe i sve zavisi od terena – objašnjava članica Gradskog veća za ekologiju i komunalije, Suzana Dulić.KOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    Da nije toliko ozbiljno, bilo bi smesno, kao u onom vicu kada sin kaže ocu: "Zbogom Baćo"…

  2. Andrija kaže:

    Lepo od Vas sto ste coveka ostavili anonimnim, a objavili mu adresu stanovanja!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 22 = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: