SSP: Da li ćutnja Gerontološkog centra Subotice skriva neke malverzacije?

Pomenuti dom Gerontološkog centra je renoviran 2019-2020 god. SSP je na osnovu opravdanih sumnji da je došlo do nenamenskog trošenja budžetskih sredstava 2022.god. zatražilo kompletnu dokumentaciju koja se tiče renoviranja pomenutog doma.

Pošto tada nismo dobili taženu dokumentaciju zatražili smo pokretanje postupka kod Poverenika za informacije od javnog značaja. Taj postupak je sproveden zajedno sa još dva postupka gde takođe nismo dobili tražena dokumenta. U sva tri postupka utvrđeno je da GC nije postupio po zakonu te je kažnjen sa 30 hiljada din po postupku.

15.01.2024. god. Zaražili smo ponovo dokumentaciju o renoviranju Doma za odrasla lica. 17.01.2024. dobili smo odgovor da s obzirom na obimnost dokumentacije traže produženje roka sa 15 dana na 40 dana, što je u potunosti u skladu sa zakonom.

21.02.2024. godine dobijamo dopis da svu traženu dokumentaciju možemo pogledati na republičkom portalu javnih nabavki. Pregledom navedenog portala koji su izvršili ljudi od struke, konstatovali smo da na navedenom portalu nema nikakvih dokumenata vezanih za JN Doma za odrasla lica GC.

Tada im upućujemo ponovo zahtev sa pojašnjenjem koji je od traženih dokumenata mogao da se nalazi na navedenom portalu a da većinu dokumenata nisu ni bili u obavezi da postave na pomenuti portal.

Na ponovljeni zahtev ne dobijamo nikakav odgovor u zakonskom roku.

Ovakvo neodazivanje na zahtev koje je kršenje zakona u potpunosti opravdava sumnju da se radi o dubokoj korupciji i malverzaciji. Stiče se utisak da planiraju da i ovoga puta plate kaznu za neodazivanje po zahtevu. Imajući u vidu da GC trenutno duguje dobavljačima 94. miliona dinara, potpuno je jasno da je na delu nenamensko trošenje budžetskih sredstava, drugim rečima, malverzacije na delu.

Veoma je simptomatično da je prošle godine GC prijavio policji da im je obijena arhiva, i to baš onaj deo gde se nalaze i dokumenta o javnim nabavkama.

Posle izvesnog vremena nadležni iz GC izjavljuju da iz arhive nije ništa nestalo.

SSP je naravno ponovo pokrenula postupak kod Poverenika za Informacije od javnog značaja.

“Direktorica” Brankica Tešanović i direktor iz senke Nenad Ivanišević se igraju žmurke sa javnošću,ali na onaj dečji način,oni su zažmurili i misle da ih niko ne vidi.

 

    SSP GrO Subotica

  Laslo Čisar, predsednik IO SSP Subotica

 

 KOMENTARI

 1. DS Sale kaže:

  Podnesite krivične prijave protiv Tešanovićke i Ivaniševića, ujedno se raspitajte o poreklu imovine i brojnih stanova Ivaniševića u Ns!

 2. facebook kaže:

  Pa naravno!
  Političar= lopov i lažov.
  Nijedan nije pošten!
  Taj ivanisevic celi život je posvetio „politici“

 3. Noje kaže:

  U poslednje vreme nije lako voditi računa o arhivi u javnim preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama i sl. Ključevi od arhive se čuvaju kao da su u pitanju zlatne rezerve NBS-a, a čuva ih osoba od poverenja koja je nužno politički podobna. Svedoci smo da se po potrebi iznose obrazloženja kako je arhiva opljačkana, poplavljena, deo dokumentacije uništen, a da nigde nema zapisnika o štetnom događaju iz vremena kada je isti nastao niti je Istorijski arhiv Subotice o tome obavešten. Ovo ni Čvarkov, Torbica i Boškić ne bi poverovali.

 4. Sveti Petar na vratima Raja kaže:

  Šteta što se ti navodni stanovi ne mogu preneti iz NS ovde u Raj. A i šta bi sa stanovima u Raju kada ovde svakako svi sve imaju.
  🙂

 5. Cedomir kaže:

  Sve je „cisto“.Tragikomedija od prasnjave balkanske drzavice gdje se krade nemilice vec od mjesne zajednice.Taj Gerontoloski se „vjecno“ renovira.Prozor tu kosta od 1000 eura pa nadalje.Skele stoje godinama.Ka da padne ova lopovska radikalska bagra ako treci dan ne pocnete uzimati nelegalno stecenu imovinu(stanove placeve,vile,jahte..) nema potrebe da MJENJATE REZIM.

 6. jovan kaže:

  Za tog Ivaniševića u Subotici niko nije znao dok nije postao član Demokratske stranke ( DS ) !

 7. Краснь kaže:

  Mogli bi vi iz opozicije da se skupite npr recimo u Basch House i krenete u akciju prvo pisanja programa o preispitivanju porekla imovine i odatle krenete u akciju oslobađanja Srbije.Mesto susreta ima simboličan značaj.Pozovite vlasnike da vam ispričaju svoju priču poučna je.Srbija je zaista svašta preživela ali jedva štetočine od 5 og oktobra.Država mora da vrati ono što joj pripada.A vi se sigurno borite za to.Uvažićemo to!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 22 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: