Šta ako Plavi budu četvrti ?

Fudbaleri su prvi deo prvenstva završili na koti 6 ali na proleće sledi borba za poziciju 4 jer ona nosi nagradu – učešće u evropskom kupu. Za razliku od prošle sezone, ovaj put je 3. mesto rezervisano za Vojvodinu. Sve ovo podrazumeva da Kup ne osvoji Sevojno već neko iz "velike trojke".

Slika

Svima su nam u lepoj uspomeni ostale letošnje evropske epizode ali ako opet izađemo na internacionalnu scenu, stvari će od sledeće sezone izgledati donekle drugačije.

Slika

Slika

Zbog pada na klupskoj listi UEFA, sledeće sezone četvrtoplasirani tim Super lige kvalifikacije za Ligu Evrope počeće od prvog kola. Kalendar za 2011/12. već je objavljen, pa je poznato da će naš prvi predstavnik na teren 30. juna i 7. jula.
Nepromenjene će ostati startne pozicije drugoplasiranog tima Super lige i pobednika Kupa Srbije.
Vicešampion će u kvalifikacije za Ligu Evrope, kao i do sada, od drugog kola, a pobednik kupa startovaće od treće runde.

Slika

Do promene može da dođe jedino ako budemo imali osvajača duple krune, pa će u kvalifikacije za Ligu Evrope poraženi finalista kupa. UEFA će naknadno odrediti da li će taj srpski predstavnik takmičenje početi od prve runde, što je najrealnije, ili možda od druge. Da se podsetimo, Spartak je letos takmičenje počeo od drugog kola. Sada, u prvom kolu bi nas čekali nejaki protivnici ali bi to značilo povećanje troškova za utakmice sa neatraktivnim rivalima iz Andore, San Marina i sličnih zemalja.
Prvak Srbije i sledeće sezone kvalifikacije za Ligu šampiona počeće od drugog kola. Preostaje samo da vidimo da li će u žrebu biti u grupi povlašćenih. Partizan će sigurno imati takav status, dok će, na primer, Crvena zvezda morati da sačeka potpun spisak učesnika runde.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Svaki strani rival je atraktivan, bio on iz San Marina ili Andore. Nismo se mi naigrali internacionalnih utakmica da imamo neatraktivne rivale. Pre ce biti da smo mi njima neatraktivni. :)

 2. gorki kaže:

  Ako Spartak bude cetvrti i ove sezone a neigra u Subotici bice to nevidjena bruka za sve one koji se zalazu sa saradnju sa Evropom,toleranciju,za bratimljenje sa svakim drugim gradom i ostalim velikim proevropskim stremljenjima.Pa evo usli smo u Evropu prosle godine barem preko Spartaka i sta se desilo?Ukoliko se prodje u evropsko takmicenje a mi nemamo adekvatne uslove trebalo bi jednostavno tu cast prepustiti Uzicu ili Jagodini jer njihovi gradovi to zasluzuju,Samo oni manje pricaju o evropskim standardima a vise se trude da ih dosegnu.Praznom demagogijom necemo stici u Evropu a ocigledno i ona kad stigne kod nas mi joj kazemo ajde produzi za Novi Sad ili Beograd.

 3. belmondo kaže:

  spartak nece biti cetvrti tako da no stresssss

 4. Beli kaže:

  Belmondo , ne brini ako Tole kaže biće i treći samo da se Tajkuni dogovore oko stadiona.

 5. halas.bela.bela@gmail.com kaže:
  djomla napisao:Svaki strani rival je atraktivan, bio on iz San Marina ili Andore. Nismo se mi naigrali internacionalnih utakmica da imamo neatraktivne rivale. Pre ce biti da smo mi njima neatraktivni. :)

  Hocmeli opet morati ici u Novi Sad?

 6. djomla kaže:

  Ili u Beograd…

  Stadion se ne moze izgraditi za par meseci…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: