Šta će biti na rašćišćenom placu

I dalje traje neizvesnost oko toga šta će se graditi kod podvožnjaka na Palićkom putu, na uglu ulice Pap Pavla. Mašine polako raščišćavaju plac za koji je bilo reči da će na njega smestiti novi supermarket „Lidl“, međutim, kako pišu „Subotičke novine“,u Sekretarijatu za građevinske poslove ne znaju za „Lidl“ na ovom prostoru. Oni imaju informaciju da zemljište pripada jednoj multinacionalnoj kompaniji pod nazivom „Real Estate Development“, koja je pribavila lokacijsku dozvolu za izgradnju tržnog centra. Da bi počela gradnja, međutim, neophodni su im projekti i građevinska dozvola, a njih još nemaju.

Čak nije izdata ni dozvola za pripremne radove, tako da se ovi poslovi u Pap Pavla za sada mogu smatrati samo – uređivanjem do sada zapuštenog prostora.

pap palaKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Kako su rešeni imovinsko pravni poslovi oko ovih parcela? Naime zgrade zemljišta su do II svetskog rata bili u privatnom vlasništvu a nakon rata su oduzeta od svojih pravih vlasnika. Bivši vlasnici ili potomci potražuju nazad svoja vlasništva na osnovu važećeg zakona o restituciji…

 2. STeve kaže:

  @Djomla ima li neki plan za Petra Drapsina, gde je bilo Hajzlerovo kupatilo?

 3. STeve kaže:

  @Izvori ajd’ vidi jos jednom kako se tacno zove ulica 😉

 4. trolko kaže:

  ti radnici izgleda rade za svoju dušu…

  da me interesuje ko je investitor, proverio bih ko ih plaća i eto mi bar nekog traga…

 5. Anonimni kaže:

  @izvor & @izvorinka

  „na uglu ulice Pap Pavla“ ?!?

  da nije možda?:

  „na uglu ulice Pavla Papa“

 6. Megille kaže:

  @ Steve , Haizlerovo kupatilo vraćen zakonskim naslednicima. Jedini je problem što je Subotička opština prije tog porušila i pokrala ceo građevinski materijal. Sada će morati vratiti u prvobitno stanje…ili platiti enormnu odštetu.

 7. nekoime kaže:

  zar ulica nije pap pala?
  i tu je trebala da bude plaza (robna kuca, ili po finjaski, mall)

 8. Anonimni kaže:

  OVO PREZIME SE PISHE SA DVA – p – TJ. SA CSETIRI P a p p P á l
  ako bi bilo sa dva u prezimenu tada je SVETJENIK PAVLE – pap a P Á L

 9. zar nije kaže:

  Segedinski put,a ne Palicki?

 10. Aleksa kaže:

  @Megille
  Uz svo postovanje, zgradu kupatila u Petra Drapsina nije porusila gradska uprava nego preduzece Cistoca, koje je tu zgradu koristila kao upravnu zgradu. Nakon preseljenja u ulicu Jozefa Atile, u Petra Drapsina su nameravali da izgrade novu upravnu zgradu. Sta se dogodilo sa gradjevinskim materijalom je posebno pitanje.

 11. Alisa u zemlji čuda kaže:

  Džaba bilo truda oko vesti kada se ne po prvi put umesto „u klin“ (suštinu iste), svojski landara po perifernoj, a time i ovom prilikom nebitnoj stvari kao što je sam naziv ulice.

  A, šta će biti…- biće! Ako ne na diku svima nama, onda još jedna u nizu promašenih investicija. A dotle već viđena pustoš u bližem i nešto daljem okruženju.

 12. Megille kaže:

  @ Aleksa , Preduzeće Čistoća je opštinsko Javno Preduzeće. Dozvola za gradnju i rušenju izdaje se u opštinskim službama. Mala dopuna na tvoju diskusiju.

 13. vokille kaže:

  Da li ikome pada na pamet jedan lep park? Ma neee, ajde zabetonirajmo i ovo, ko jebe zelenilo u ovom gradu!

OSTAVITE KOMENTAR