Šta će biti s kućom ?

U vreme prvog graditeljskog zamaha u Subotici nakon zastoja devedesetih godina, kada je broj gradilišta mogao da se izbroji prstima jedne ruke, počela je da niče nova zgrada na praznom placu pored Gimnazije. Sama lokacija smatrana je ekskluzivnom pa je odabir projekta bio delikatno pitanje o čemu je mišljenje dao i Zavod za zaštitu sponemika kulture (MZZSK).

kod gimnazije

Međutim, ono što su Subotičani mogli da vide, nije bilo ni blizu njihovim očekivanjima. Ako je arhitektura nešto o čemu može da se raspravlja, materijali su odavali da to neće biti građevina visokog stila. Da sve bude još gore, zgrada nikad nije dovršena već je celu deceniju ostala da propada. Danas ona izgleda kao montažni objekat sastavljen od gipsanih ploča, kome polako ističe rok trajanja.

U oglasima za nekretnine može se videti da se ova zgrada prodaje kao deo stečajne mase. Pošto je stečajni postupak završen, zgrada može da dobije novog vlasnika kome će ostati da je dovrši, jer, kako stoji u oglasu, unutrašnjost je izgrađena 60 % a za fasadu se kaže da je završena.

Oglas pročitaj ovde:  HALO OGLASIKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Na cenu u oglasu treba dodati jos i cenu rusenja nakon kupovine.

 2. STeve kaže:

  Gde ces rusiti tako lepu zgradu? Tacno se uklapa u reljef sa onim DG-ovim sranjem sa druge strane gimnazije.

 3. aleksa kaže:

  A ni tzv.”Dafinina” zgrada ne sluzi na cast ni onome ko je gradio ni onome ko je dozvolio izgradnju takve rugobe.

 4. laki kaže:

  a gde jr unisteno igraliste za decu koje se nalazilo na toj lokaciji …. a da budemo isreni i piljarnice su imale bolju funkciju no ova zgrada .
  Fala bogu neko se trgnuo … vratite deci igraliste ….

 5. Znalac kaže:

  Zanimljiva je priča tog nazovi neimara. To je familija koja je devedesetih godina pomagala Miloševićevom režimu da prenese desetine miliona maraka u Rusiju, gde su imali navodno građevinsku firmu, tada su postali milioneri. U više navrata su pominjani tokom živih prenosa Miloševićevog suđenja u Hagu. Imali su par objekata, a u najmanje jednom objektu su godinama obavljali izuzetno unosznu trgovinu ilegalnim imigrantima, pa je jedan od članova familije završio u ćorki. Ovaj objekat nikada nisu ni mislili da završe jer je poslužio kao veš mašina za novce! Kada je novac bilo iscentrifugiralo, odjednom su se predomislili i pokušali da ga iz stambenog objekta pretvore u hotel.

 6. Prolaznik kaže:

  Prolaznik
  Znalac ! – ubedjen sam da si budala ! prepuruka – D vitamin 2 dnevno i
  izbegavaj mracne prostorije.
  Inace firma Dunacoop je kupio objekat,

 7. Znam i ja kaže:

  @prolaznik

  Sto vredjate coveka? Lepo je rekao istinu, a to sto ste vi iz iste bizmismensko kriminalne fele ce se vec resit jednog dana. Znalac bravo! I ja poznam doticnu familiju i njihove poslove.

 8. Anonimni kaže:

  Pa moguće da nije baš tačno tako bilo ali neka teška mutljavina u tom stilu sigurno jeste…Uglavnom , cena je baš povoljna, 280000…Znači Krme uleteo sa lovom prvi..hehe..valjda će nešto pametno napraviti stim, za razliku od prethodnika..

OSTAVITE KOMENTAR