Šta će biti sa fontanom ?

I pored dobre volje i spremnosti gradske uprave da se „otvori“  milion evra za obnovu zelene fontane, taj poduhvat je i dalje neizvestan.

 

Naime, rekonstrukcijom i zamenom keramičkih delova, povratio bi se prvobitni izgled subotičke ljepotice ali bi ostao nerešen problem zbog kojega je ona došla u ovo stanje. Tako bi se za deceniju-dve, verovatno opet našli u situaciji kao danas.

 

 

Kako kažu u Direkciji za izgradnju grada, još ne postoji univerzalno rešenje za zaštitu obnovljene fontane. Podizanje provizornog objekta koji bi u toku zimskih meseci obezbedio keramiku, moralo bi da bude dostojno glavnog gradskog trga a to bi predstavljalo poseban trošak. Iz fabrike Žolnai nisu imali druge sugestije ili originalne ideje u tom pravcu a neki projekat koji bi odstupio od starog izgleda, subotička javnost ne bi prihvatila lako.

 

 

Možda kamena fontana istog izgleda kao stara keramička?

 

 

Sve ove nedoumice i otvorena pitanja, mogu biti razlog da se rešenje ovoga problema odloži a sredstva preusmere na nešto drugo.KOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  I da se sagradi negde nešto onoj deci sa skejtbordima koja su zdušno dala svoj doprinos da fontana izgleda onako kako izgleda danas,tj. da je onako osakate.

 2. Beks kaže:

  Da policija vise seta nego sto sede u autima i voze se na racun drzave ovoga ,a i svega ostalog,bi manje bilo pa tada ne bi trebalo milion evra !!!
   

 3. Bole kaže:

  Pa nisu krivi skejteri što je razjebana fontana, nego oni koji je nisu održavali kako treba! Ko još štiti toliku keramiku senom i trulim daskama godinama?!?!

 4. bambi kaže:

  Treba ljudima objasniti da je od početka bila greška lepiti fontanu s pločicama, pa makar one bile i Žolnai…
  Sada ne možemo ni levo ni desno. Ostavite tako da „trune“ pa kada nam dosadi za 30 godina, glasaćemo za rušenje. 

 5. JimmyQ kaže:

  Isti izgled uz druge materijale..nema šanse da tako ne može!

 6. Nena kaže:

  Po mom,subjektivnom misljenju,nije trebala da se pravi plava fontana,iako priznajem da je lepa,vec da se renovira ova stara zelena.Ustedelo bi se para,a i ne potrebno gradjenje druge fontane..medjutim,svi mi znamo zasto imamo jos jednu fontanu.Neko je trebao da izgradi svoju kucu,kupi ranc,vikendicu i slicno..cista kradja od naroda..

 7. Logika kaže:

  Ivan:

  I da se sagradi negde nešto onoj deci sa skejtbordima koja su zdušno dala svoj doprinos da fontana izgleda onako kako izgleda danas,tj. da je onako osakate.

  To je vec napravljeno…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: