“Šta ima novo?“ u Savremenoj galeriji Subotica

Izložba “Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas”, koja će biti otvorena 4. juna u 19 sati, predstaviće publici izbor dela, prikupljenih bilo putem otkupa ili kao poklon u periodu od proteklih šest godina, saopšteno je iz ove institucije.

Iz Savremene galerije Subotica podsećaju da je zadatak svake muzejske i galerijske institucije da prikuplja, čuva, proučava i izlaže baštinu. Ako je ta baština savremena umetnost, zadatak je još složeniji, jer institucija treba da prepozna šta iz savremenosti treba da se sačuva za budućnost. 

Zato će na izložbi, uz dela koja potpisuju Velimir Vukićević, Saša Tkačenak, Selma Đulizarević-Karanović, Nikola Radosavljević, Bojan Radojčić, Ema Pešti, Vladimir Miladinović, Tibor Lazar, Branimir Karanović i Đerđ Boroš, biti predstavljeni i pojedini slojevi njihovih priča, kako bi se publici pružio što potpuniji uvid u svedočanstva koja nose. 

Umetnička dela koja će se naći pred publikom u kolekciju Savremene galerije Subotica uvrštena su, uglavnom, kao dela otkupljena zahvaljujući konkursima Ministarstva kulture, ali i kao pokloni umetnika.

Sva ta dela čuvaju se kao kulturna dobra i dostupna su svim građanima, podsećaju iz Savremene galerije Subotica. 


nova.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 67