Šta je sa Gaborovim KTM-om?

Na putu ka Čileu, prateća ekipa Sagmajster tima i novinari koji prate tim, su naišli na „čistača“ na kome je bio i sagmajsterov KTM. Kako saznaje portal „Nacionalna klasa“, kompletan tim je veoma razočaran načinom na koji je veoma skup motocikl (30 000 evra) prestao da radi i praktično onemogućio tim da uspešno završi reli.

www.nacionalnaklasa.com

Kao što se već zna, na istom delu specijala je pored sagmajsterovog još pet KTM motocikala „ispustilo dušu“. Sagmajster, kao veoma iskusan mehaničar, je na sve načine pokušavao da ponovo pokrene agregat. Tokom tri časa na temperaturi preko 50C i pored zamene svećica, direktnog sipanja goriva, promene filtera i ostalih majstorskih „caka“ – KTM je bio tih. Čak i kada je potrošio akumulator, Sagmajsteru su u pomoć pritekli i vozači kvodova koji su mu pozajmili akumulator ali ni to nije pomoglo.

 

Kako sam Sagmajster kaže na osnovu zvuka motora, a slažu se svi majstori iz bivaka, motor je ostao bez kompresije što je veoma loša reklama za kompaniju KTM. Ostaje da vidimo šta će zvanični „post mortem“ da kaže, a rezultate te analize se očekuju tek za mesec dana kada se motocikl vrati u Srbiju.

 

Šest takmičara čiji su motocikli ostali nepokretni su tokom naredna 2 časa čekali da se pojavi neko servisno vozilo, da zbog izuzetno visoke temperature od 50C bili primorani da pozovu helikopter koji je na lice mesta, srećom, stigao nakon 15 minuta i odvezao ih na sigurno.

 

Izvor: Nacionalna klasaKOMENTARI

 1. Igor Palotay kaže:

  Lako s KTM-om…postoje i drugi proizvodjaci motora.
  Pitam se od koga ce namoliti pare za sledece sponzorstvo avanture Pariz – Dakar.
  Za neupucene, jedna informacija, Argentinski takmicar isto vozac motora je za ucestvovanje prodao svoj stan.
  Radi se o Mariano Lorenzettiu.

 2. dasHHa kaže:

  KTM je zabrljao gadno a i serviseri su imali pune ruke posla u skupljanju takmicara koji su vozili ove masine…videcemo dali ce i jedan KTM zavrsiti na cilju!

 3. Sanda kaže:

  Prošle godine je na prvih deset mesta u generalnom plasmanu bio motor KTM a i ove godine prva dvojica vodećih voze KTM tako da će pre biti nešto u vezi Gabora negoli motora !

   

 4. buco kaže:

  Ko je samo malo informisan znao bi da je u pitanju sasvim druga masina nego prosle godine

 5. DJUKA kaže:

  ma falili su mu huligani iz Subotice da ga bodre takozvani MARINCI ! 😀

 6. plavusha kaže:

  Svaka cast Gabore …zao mi je sto nisi isao do kraja ali nije tvoja krivica ,ne mogu da verujem da ima ovoliko zlobnika u ovom gradu ..:)

 7. rastafarijanac kaže:

  Da nije možda tankovao na Euro-Petrolu?

 8. Limun kaže:

  Rastafarijanac,dobro sime nasmejao 😀

OSTAVITE KOMENTAR