Šta je trener Spartaka hteo da kaže

Kada je nakon prenosa jučerašnje utakmice između Vojvodine i Spartaka po uobičajenom redu TV reporterka priupitala „šefa struke“ Novosađana da prokomentariše utakmicu, Lalatović joj je saopštio: „Jako si lepa danas!“

Da nije u pitanju ovaj čovek, neko bi pomislio da ovo znači ignorisanje pitanja: (Utakmica? Koja utakmica?) i poruka da tu nije bilo ničeg nalik fudbalu. Ipak, znajući lik i delo Lalatovića, nema sumnje da je to samo još jedan prostakluk i omalovažavanje žene u ulozi sportskog novinara, a sve u njegovoj nameri da ispadne šmeker.

S druge strane, trener Subotičana Vladimir Buač, na konferenciji za štampu zaista je hteo da pošalje nekakvu poruku i signal, kada je rekao kako „… neki misle da je sve zapisano“.

Suviše je to nejasno, iako znamo da su Superligaši pod sumnjom da režiraju završnicu prvenstva i da Buač o tome želi (ali ne sme) nešto da kaže.

Pre dve nedelje se poslužio metaforama koje mogu lakše da se tumače:

 “Vremenski uslovi su protiv nas i vetar duva već četiri utakmice. Kako god mi da okrenemo stranu on nastavlja da duva. Spartak je mlada ekipa koja hoće da igra fudbal, koja je skupila određeni broj bodova, međutim, izgleda da ne možemo više. Ja se nadam da će vremenski uslovi da se poboljšaju i da ćemo moći da se bavimo fudbalom, da osvojimo i mi neki bod do kraja kako ne bismo ispali iz lige “– izjavio je tada je trener Subotičana.

Neki su ovu izjavu shvatili kao “šifrovanu poruku”, jer Buač nije prigovorio ni sudijama ni igračima već jednoj prirodnoj pojavi protiv koje se trenutno ne može ništa, sem da se nadamo da će nešto da se promeni.

Ne možemo tražiti od ovog mladog čoveka više, kao ni od igrača koji nose plavi dres. Čak ni upravu Spartaka ne treba kriviti što plivaju u bari sa krokodilima. Svi oni, zajedno sa većinom klubova, zatočeni su od strane ljudi poput Velje Nevolje ili nekog koga zovu Danilo. Takvima se ne prigovara nego se ćuteći sprovode njihove želje. Niti fudbal može biti zdrav u bolesnom društvu, niti Spartak ima snage da se odupre velikom zlu.

Dok se odlučivalo na travi, Subotičani su bili peti na tabeli i to je pozicija koju zaslužuju. Buačeva izjava nije opravdanje nego vapaj zatočenika.KOMENTARI

 1. Zmijski napisano kaže:

  “Neko koga zovu Danilo”? Nisi ti džabe “Kobra” – to je opasna i podmukla zmija.

 2. Anonimni kaže:

  Čovek je hteo da kaže da mu je muka od ovoliko nameštenih utakmica. Tačka

 3. BM SU kaže:

  Pobedite Rad u poslednjem kolu. Bolji ste. Pustite Danila i ostale, ne mogu vam nista, ionako nece jos dugo.

 4. zozon kaže:

  @BM SU
  Odavno se zna da Rad i Napredak moraju ostati. Prema tome i rezultat utakmicr u sredu se već zna.

 5. Pepi kaže:

  Pobedite rad za cisti obraz !!! Inace !!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Zmijski napisano kaže:

  U stvari samo umišljaš da si kobra, ti si jedan mali, ljigavi slepić, koji treba sapunom da opere usta i jezik pre nego što preko njih zagadi okolinu.

 7. Zmijski napisano kaže:

  “Neko koga zovu Danilo” – hajde, zmijurino đilasovska, oglasi se, objasni šta si mislio i koji su ti argumenti za to da pomeneš ovo ime u tom kontekstu? Pokaži da si čovek a ne pi..a, izađi ispod kamena ispod kojeg palacaš poganim jezikom, “Kobro”!

 8. Spatak u srcu kaže:

  Prica kao da mu je pistolj uperen u glavu, pomozimo mu! Treba pozvati policiju, FK Spartak i trener su u nevolji!

 9. BM kaže:

  Secam se i Marka Milosevica. On je volio one automobilcice da lupa (ferari i sl). I da se igra motornom testerom. Generali su morali da ga zovu komandante.
  Gde je sad mali Marko? Mislio je da je bog i batina.
  I Vucicev sin voli drustvo kriminalaca. Mislim da ce i on jednog dana za Markom.

 10. kobra kaže:

  @ zmijski napisano

  Pacove botovski. Kada vuciceva bagra sidje sa vlasti, uvuces se u pacovsku rupu i nikada vise neces izaci odatle.
  Da li znas da je sin od prvomucenika preuzeo FK Rad i da je glavni gazda u tom klubu? Kako to? Odakle mu pare i sa kojim kriminalcima se druzi?

 11. Anonimni kaže:

  Nije kriv mali Danilo što kriminalci vole da se slikaju sa njim. Šta zna malo dete od 22 godine.

 12. Zmijski napisano kaže:

  Anonimni – Još jedna od poznatih zmija se javlja! Šta ti znaš o tom slikanju, bio si prisutan? Ili si čitao Milovana Brkića kada je pisao kako je Vučićev sin vođa narko-bande u Beogradu, a Danilo je onda imao 12 godina i išao u osnovnu školu!

  MB – Misliti i srati su dve različite stvar, zaboravljaš.

  Kobro – gde si? Imaš li još šta osim tih slika i naslova u đilasovskim tabloidima?

 13. Zmijski napisano kaže:

  kobra – Aaaaaa, sad tek vidim, javila se mustra! “Pacove botovski. Kada vuciceva bagra sidje sa vlasti, uvuces se u pacovsku rupu i nikada vise neces izaci odatle.
  Da li znas da je sin od prvomucenika preuzeo FK Rad i da je glavni gazda u tom klubu? Kako to? Odakle mu pare i sa kojim kriminalcima se druzi?” Vrlo, vrlo originalno, znači nisam pogrešio u prethodnom komentaru, imaš li dokaze da je “sin od prvomucenika preuzeo FK Rad i da je glavni gazda u tom klubu”? Možda će “vučićevska bagra” sići sa vlasti, ali TVOJA svakako neće doći, dosta je bio jedan peti oktobar, osim ako ovaj narod ne želi da izvrši kolektivno samoubistvo! Videli smo vas na delu, vašu psihologiju komunističkih komesara koji bi u ime ideologije da progone i skidaju glave neistomišljenicima dok pune sopstvene džepove obećavajući masama bolji život i pravednije društvo!

 14. vodovodovodar kaže:

  vladajući? sadad ste lokalni bosovi, sada kada padnete sa vlasti. kako će te se osećati? Mislite da vas narod neće popamtiti? Velike ribe će šmugnuti, ali vi ostajete..imajte na umu sve šta nam sada servirate i znate da kako se daje tako se i prima..

OSTAVITE KOMENTAR

+ 80 = 85