Šta je uzrok smrada?

Neprijatan miris u vazduhu na koji se već neko vreme žale meštani subotičkih naselja nije posledica proizvodnje u fabrici “Zorka Klotild Agrotehnohem”, već uskladištene robe unutar preduzeća, saopšteno je iz kompanije “Agrovojvodina-Komercservis”.

 

Kako se navodi u saopštenju ovog preduzeća, koje je Tanjugu dostavljeno iz Kabineta gradonačelnika Subotice, neprijatni mirisi su posledica skladištenja robe Hemijske industrije “Zaštita bilja” iz Niša na skladištu unutar preduzeća.

 

Navodi se da će uzrok neprijatnosti, odnosno roba, biti otpremljena vlasniku u periodu od 12. do 16. avgusta.

“Želimo svima, a posebno građanima mesnih zajednica ‘Zorka’ i ‘Peščara’ da se izvinimo zbog neprijatnosti koju su u zadnjih dva meseca imali sa širenjem neprijatnog mirisa iz kruga fabrike ‘Zorka Klotild Agrotehnohem”, navodi se u saopštenju “Agrovojvodina – Komercservisa”, koja upravlja pogonom nekadašnje hemijske industrije “Zorka”.

 

Dodaje se da će o svim detaljima i problemima zbog kojih roba nije upućena ranije vlasniku upoznati nadležne inspekcijske organe.KOMENTARI

 1. pajo kaže:

  Zavaljujemo se gradjanima koju su nam juce potpisali peticiju u Mz Pescara.Takodje se zahvalujemo Kern Solja Mariji i Stantic Blasku koji su primili nas nasu gradjansku peticiju danas u jutarnjim satima i napravile pritisak na pokrainske inspekcije da se ovo resi!

 2. pajo kaže:

  Sad cemo nadzirati kako se odvija odnosenje uskladistene robe i zahtevati od nadleznik da se izmere posledice zagadjenja tla!I ako je tlo 60m zagadjeno po nezvanicnim nerenjima!A jer kako znam ima Zorka da ispuni jos neke ekokoloske i geodetke poslove do kraja meseca a zasad nije nista obavila verovatno!Blizu su gradski bunari a vecina kuca ima samo busene bunare koji se sada trbaju ispitati po zagadjenosti!

 3. doktor kaže:

  Ja znam da lazu, treca snena tamo radi…svasta!

 4. pajo kaže:

  Pazi ovo ako neko unutar teritorije Fabrika Sever,Zorka,Fibelinka,Mlekara,Pionir  otvori neko preduzece na nju Gradske ispekcije nemaju ingerenciju!Fabrike su bile od republickog znacaja te na njih imaju igerencije samo pokraiski organi!Rupa u zakonu!Te zbog toga neka republika pokraina ako nece vlasnici Zorke da saniraju zemljiste pomenute rusevine!

 5. Mr IKS kaže:

  Pajice,dobro citaj i pamti !
  “Radni ljudi Zorke su osam decenija u sluzbi svojih potrosaca,narocito poljoprivrede, i razvojnu orijentaciju su podelili ovim RAZRADJENIM ODNOSIMA.
  Takvo opredeljenje se zasniva na realnosti sadasnjeg i BUDUCEG privrednog trenutka,sto zahteva  angazovanje svih tehnicara,inzenjera i naucnih radnika,JER U BUDUCNOSTI ONI CE IGRATI PRESUDNU ULOGU” 
  (1985 g,Dr Lukac Mesaros,dipl inz,Razvojni put hemijske industrije i pravci daljeg razvoja)
  Izbrojano 1985,g.u Subotici:
                                          dipl inz      inz       tehn     ostali
  -hemicari                               79         39         318  
  -Kasa Jozef i NEKI          …………………………………….mali ali vredni
                                                                                i neunistivi !!!

 6. doktor kaže:

  Danas je treca smena dosla na osam sati na posao, a bilo bi lepo da se doticni koji je izjavio da smrdi uskladistena roba, zakune u neku svoju dragu osobu, da je to ISTINA. Na kraju kakva je to roba, kako je uskladistena i ko je dozvolio da se ovde uskladisti?????

 7. Neša kaže:

  Na pitanje iz naslova vesti “šta je uzrok smrada” pada mi na pamet samo jedno: a kako biste vi da miriše ono što godinama propada i umire?

 8. Boza kaže:

  Pa gospodo nije Zorka tu od prekjuče, kad ste pravili kuće znali ste da tu ima hemikalija. A to što nešto smrdi ne znači da je otrovno, nekima i štala smrdi.
  Ajd u zdravlje 

 9. nekoime kaže:

  CEO GRAD smrdi,ne samo zorka

  pogotovo u vecernjim satima

  od kanalizacije,preko raznih crkotina,otpada,do ko zna cega…nedopustivo

   

  a komunalci (oni u skodi sto se vozaju) ne cine nista po tom pitanju…

OSTAVITE KOMENTAR