“Šta me snađe” sinoć na Letnjoj pozornici na Paliću

Sinoć je na “Letnjoj pozornici” na Paliću odigrana predstava “Šta me snađe?!”, za koju je dramski tekst napisao Nebojša Romčević, a režirao je Branko Đurić Đuro. Glumica Anđelka Prpić briljirala je u – svim ulogama, za šta ju je publika nagradila gromoglasnim smehom i burnim aplauzima.

Šta sve nije snašlo Anđelku Prpić na Letnjoj pozornici na Paliću! Glumila je radnicu u banci koja pokušava da izgradi karijeru u surovom korporativnom svetu…

Tako se našla pred dilemom: bračna vernost ili uspon u karijeri?

“Ja bih, recimo, kao i sve žene, volela da treniram, da lepo izgledam, da budem u formi. Da uvek imam lepu frizuru, sređene nokte, da sam stalno lepo obučena. Da budem posvećena mama. Da budem posvećena mužu i prijateljima, da dosta budem kod kuće, da stalno negde putujem….Naravno, da budem uspešna u poslu. Da puno zarađujem. Da uvek vedra, raspoložena, srećna, da sam stalno vredna i odmorna….“, objašnjava Anđelka Prpić kakvi sve izazovi stoje pred svim ženama, pa i njom, bilo da je u ulozi Anđelke, bankarke Joke, policajke….

U predstavi, aamo trenutak pre dolaska direktorovog sina u njenu sobu, tokom poslovnog seminara“, savete su joj davali i “Muž Puž“ i kuma i mama i baba…

“Bavili smo, ne likovima, već baš tipovima ličnosti. Dakle, imamo „tipsku mam“, „tipsku baku“…. „Tipska baka“ u Srbiji je ona koja gleda Noleta (Đokovića) … To su te bake koje se bude u tri sata noću kada god on ima teniski meč. Takva je i moja baba…. Ova koju igram u predstavi“, objasnila je Anđelka Prpić deo likova koje sve sama interpretira u ovoj predstavi.

Tekst za predstavu napisao je dramski pisac i scenograf Nebojša Romčević, a režija je poverena glumcu, muzičari i reditelju Branku Đuriću Đuri.

“Nije lako čoveku ni da kod nekoga izazove glasan, smeh od srca, a ni da ga neko tako nasmeje. Ja, zaista, jako cenim svakog čoveka koga uspem tako da nasmejem. To je takva hrana za dušu i takav vetar u leđa glumcu koji igra u komediji, posebno kada je, kao ja, sam na sceni“, kaže glumica Anđelka Prpić.

Publika na Letnjoj pozornici na Paliću smehom i aplauzima je nagradila Anđelku Prpić za interpretaciju prave armije likova koja je odglumila u predstavi „Šta me snađe?!“

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR