Šta se dešava sa vilom Bagojvar?

Za prvu fazu radova na sanaciji vile Bagojvar, Ministarstvo kulture i informisanja je izdvojilo 2 miliona dinara. Sredstva su prethodnih meseci utrošena na obijanje postojećeg maltera i nanošenje novog, te na vađenje postojeće stolarije.

 

Mimo standarda, radovi prve faze su okončani na najčudniji način. Vila je ofarbana do pola. Građevinska ograda je uklonjena pa se prolaznici pitaju zašto su radovi stali?

Bagojvar 10

Bagojvar 14

Obezbeđenih 2 miliona je predviđeno za kompletnu sanaciju fasade, ali je u međuvremenu Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture izdao dadatne zahteve za kvalitet fasade, što je povećalo cenu radova, pa nije ostalo sredstava za kompletan završetak.

 

Radovi na prvoj fazi su okončani, ali je Ministartvo kulture i informisanja početkom godine izdvojilo i dodatnih 1,9 miliona dinara za drugu fazu radova na ovom objektu. Fazu koja predviđa sanaciju krova, oluka i dela stolarije. Sama činjenica da se prvo radi fasada pa tek onda krov, čini ceo posao krajnje nelogičnim. Međutim, od tih dodarnih sredstava će se završiti i fasada.

 

Javna nabavka za drugu fazu je raspisana a završetak radova se, po rečima nadležnih iz Park Palić, očekuje do kraja godine.

Bagojvar 12

Bagojvar 15KOMENTARI

 1. veki kaže:

  !!!!  i r o t s j a m    o v a r B

 2. warrior kaže:

  Dobro dokle vise sa tim jadnim Palicem. Ni okreciti ne znate ono sto su vam ostavili! Ne pricam ni o austrougarskoj ni o Titu, nego prestanite da se igrate i pustite da neko, barem proba da zavrsi nesto na tom nesretnom Palicu.

 3. Nena kaže:

  A boje ozbiljno promašene, kao da je daltonista birao, pa još i napola okrečeno. Bolje je izgledala onako ruinirana. Sad kao sa pozorištem, ne može se dalje, završiti započeto, ali više ni nazad, u prvobitno stanje. 

 4. No komment kaže:

  ha…haha……..hahahahaHAAAAAAAAA……….epic fail…….again…..

 5. Arh2 kaže:

  Iz zrakoplova se vidi da su radovi prvo nestručne a i nekvalitetno izvedeni i na samoj fasadi .Treba postaviti pitanje ko je vršio stručni nadzor i ko je preuzeo radove na sanaciji fasade. Jasno se vidi da olučne odvodne cevi sa krovišta nisu priključene na odvod,  te voda kod oborina direktno će se slivati po fasadi oštečujući je. Nadalje prvo je trebalo sanirati krovište i kompletnu limaru i tek posle toga pristupiti ostalim konzervatorskim radovima na objektu. Ovako je to sve bacanja novca za nestručno i nekvalitetno izvedene radove .

 6. dr.No kaže:

  nikako da procitam negde,ko je vlasnik ovog objekta.

 7. Ivica kaže:

  Onako ruinirana je meni imala nekako poseban šmek…

   

  Nego, zar nije krov rekonstruisan ne tako davno (pre jedno 7-8 godina)?

 8. djomla kaže:

   

  Ivica:

  Onako ruinirana je meni imala nekako poseban šmek…

  Nego, zar nije krov rekonstruisan ne tako davno (pre jedno 7-8 godina)?

   

  Delom jeste ali su potrebni dodatni, znacajniji zahvati.

 9. Arh2 kaže:

   

  Ivica:

  Onako ruinirana je meni imala nekako poseban šmek…

  Nego, zar nije krov rekonstruisan ne tako davno (pre jedno 7-8 godina)?

   

   

  Ovde napišite odgovor…Da u pravu si i to vrlo nekvalitetno jer nakon nekoliko meseci delovi pokrova od  'eternit' ploća su počeli otpadati , pa tako krovište godinam prokišnjava , pa sada je u pitanju i kvalitet i stabilnost- statike na celoj krovnoj konstrukciji -ali koga to briga ?

 10. botswana kaže:

  znate šta, sad me već baš briga za taj bagoljvar. ne vezuju me bogznakakve uspomene za taj objekat. ono malo lepka što se tamo poduvalo, baš i nije neka uspomena. porušiti, cigle pokrasti, pa prodati.. kad je moglo pozorište, može valjda i ovo čudo…

 11. Đuro kaže:

  Sprdnja najobičnija…Onaj ko je pobedio na tenderu (Yumol) je dužan da ispoštuje preuzete obaveze,ako nije u stanju više ga ne treba uzeti u razmatranje na budućim tenderima.

 12. Cummiball kaže:

  Ovaj objekat je tako okrečen da slobodno može da menja svoje ime iz Bagojvara u Papagajvar.

 13. brat kaže:

  Dzeparac za Maglaija!

 14. Arh2 kaže:

   

  Đuro:

  Sprdnja najobičnija…Onaj ko je pobedio na tenderu (Yumol) je dužan da ispoštuje preuzete obaveze,ako nije u stanju više ga ne treba uzeti u razmatranje na budućim tenderima.

   

   

  Ovde napišite odgovor…Yumol …sve je rečeno , sada mi je jasno…

 15. roki kaže:

  Pa koga ovi zajebavaju….Ako je raspisan tender za neku fazu objekta…to onda mora da se ispostuje. Sad ispada da nije bilo para a pre ce biti da se neko ovde dobro utalio…Jos jedna u nizu korupcija…istina malog obima:-))))

 16. dr.No kaže:

  pored Palicke bare,samo nam to i nedostaje.

OSTAVITE KOMENTAR