Šta se to desilo u MKK Spartak prošle srede?

U njihovim očima video sam samo mržnju i ludilo. S takvim ljudima za mene više nema mesta u Košarkaškom klubu Spartak”- stoji u saopštenju.

banyo

Između osmog i devetog kola Prve lige Srbije za košarkaše, u MKK Spartak očigledno je bilo dosta polemike, rasprave, a sve je kulminiralo kako ne treba – teškim optužbama na relaciji između Gorana Banjanina, sportskog direktora MKK Spartak sa jedne, odnosno Josipe Ivanković, predsednice MKK Spartak i Vjekoslava Ostrogonca, člana UO MKK Spartak, sa druge strane.

Ono što se moglo načuti, da je u sredu, 23. novembra, u restoranu „Sport Grill” u sklopu Hale sportova, došlo do sukoba na pomenutoj relaciji, potvrdio je Banjanin u svom kratkom saopštenju koje je na adrese subotičkim medija stiglo u noći između srede i četvrtka.

„Sinoć se desio nemili incident kada sam verbalno vređan od strane Josipe Ivankovic i Vjekoslava Ostrogonca, a u restoranu Hale sportova i fizički napadnut od strane Vjekoslava Ostrogonca. U njihovim očima video sam samo mržnju i ludilo. S takvim ljudima za mene više nema mesta u Košarkaškom klubu Spartak”, stoji u saopštenju, a u izjavama za medije potom Banjanin je istakao da stoji iza saopštenja, da je napadnut, i to nožem od strane Vjekoslava Ostrogonca, te da su o svemu obavešteni nadležni organi. Banjanin je dodao i da ne prihvata suspenziju, jer tu meru može samo da izrekne Upravni odbor, te da je u ovom slučaju vidljiva samovolja predsednice i jednog člana UO.

Na konferenciji za štampu, održanoj u petak, 25. novembra, Josipa Ivanković, predsednica MKK Spartak, oštro je demantovala da je do incidenta, bar tako opisanog, došlo.

– Kompletna situacija je isfabrikovana od strane Gorana Banjanina. Mi jesmo bili prisutni tamo, ali ne na način kako je on to fabrikovao i predstavio organima policije, što će se i videti po uzetim izjavama prisutnih. Mislim da je incident čak i preteška reč. Incidenta nije bilo, a kamoli onoga što je navedeno u saopštenju koje je poslao Goran Banjanin i onoga što se moglo čuti po „kuloarima”. Sve je to stvar mašte – istakla je predsednica MKK Spartak.

Ona je dodala da je Goran Banjanin do ponedeljka, 21. novembra, bio sportski direktor u MKK Spartak, a da je potom do daljnjeg suspendovan.

– Suspendovan je zbog neizvršavanja dužnosti sportskog direktora i grubog kršenja Statuta kluba. Odluku o suspenziji donela sam na osnovu telefonske sednice Upravnog odbora, a stav je bio da je suspenzija u ovom trenutku rešenje da se nesuglasice ne produbljuju. U roku od dve nedelje biće održana i sednica Upravnog odbora, na kojoj će se i doneti konačnu odluku. Nakon toga ćemo i izdati saopštenje koji su to razlozi doveli do suspenzije – nastavila je Josipa Ivanković.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Zigi kaže:

  letelo perje u MKK

 2. ludak kaže:

  kad vidim ove dve slike……na jednoj je ugledan bivsi kosarkas a na jednoj ova primadona koja veze sa vezom o zivotu nema. Zakljucak se sam namece ko je u pravu

 3. Julius kaže:

  Samovolja, bahatost i korupcija kod Josipe Ivankovic nema kraja…

 4. punisher kaže:

  Sramota za suboticki sport. Ovaj Vjekoslav se spominje gde god je neki incident. Ne znam ko ga je doveo u Suboticu ali ga moze odmah da vrati, ne treba nam. A moze i ovu sponzorusu takodje.
  Podrska za Banjanina!

 5. pista kaže:

  a sta kaze ministar simovic iz g17+ u vezi gore opisanog dogadjaja?

 6. dobro znam. kaže:

  Kome se može-može mu se. Dokle? Dok ne pukne tikva. Tata “ugledni privrednik”, stric čuveni “župnik” ,brat od rođenog ujaka čuveni pop odvikavač od narkotika,dva brata od tetke jedan “tajnik” Biskupije drugi pop u Baču,ujaka rođenog šurak čuveni pop u Keru. Josipa dete vreme ti je za ispoved. Ili ako nećeš neka se tvoji mole za tebe i tvoje psihičko zdravlje koje je očigledno na omaku. A onaj “Don žuan” Ostrogonac??? Velite nije napao nožem??? Laže se sve se puši koliko se laže. Napali ste legendu Subotičkog sporta Vi jedni obični politički manipulatori.

 7. Opusteno kaže:

  ..I onda su Barbika i Ken odjurili prema zalasku sunca….

 8. Slabo znam a jos manje razumem kaže:

  @ dobro znam

  brat od rodjenog ujaka… pitam se kakva mu to sad familija dodje, mislim sad taj brat, i kako se zapravo kod nas zove brat od rodjenog ujaka?

 9. dobro znam. kaže:

  @Slabo znam a jos manje razumem—–Dođe mu ujakov sin a ispada i ujakov brat,e sada ispada kada se kaže “brat od rođenog ujaka” kao što sam napisao ,da je i to ujak. To ste mislili?-ili da kažemo brat po ujaku? Ili da se ne skreće sa teme koja je po meni i više nego bitna u ovom momentu.

 10. Pityu kaže:

  “..U njihovim očima video sam samo mržnju i ludilo..” – nije to mrznja i ludilo, vec droga

 11. rex kaže:

  Telefonske sednice Upravnog odbora nisu predviđene statutom tako da je ova farsa neosnovana i pokazuje neznanje Josipe Ivanković.
  A ko je Josipa Ivanković? Novopećena Megatrend političarka bez osećaja za sramotu, predstavnik krupnog kapitala u gradskom parlamentu i MKK čija je glavna satisfakcija komotan život na račun građana Subotice. Nju podržavaju isključivo interesne grupe sa kojima ona sprovodi mahinacije kako bi ostvarili određena prava. I to nije tajna. Zašto se diže tolika frka oko košarkaškog kluba koji je u drugoj ligi ako ne postoje određeni finansijski interesi? Da li je Josipa Ivanković dovedena na poziciju predsednika kluba zahvaljujući svojoj stručnosti i iskustvu ili iza njene postavke stoje određeni interesi? I zašto se Josipa zakačila baš za košarkaški klub? Isključivo zato što su transakcije izvršene prodajom igrača nemerljive. Ne možete odrediti koliko je para od prodaje igrača završilo u blagani kluba a koliko u džepovima, to nije vrednost koja se može ispratiti na tržištu. Još da podsetim da se MKK Spartak finansira sredstvima iz našeg budžeta tako da je jednačina poznata.

 12. Psihijatar kaže:

  “Josipa Ivanković i Vjekoslav Ostrogonac ”

  – Kad se opanak opapuči…

 13. miki kaže:

  Jel to onaj Vjekoslav,koji izvodi cice po Staroj Piceriji dok mu zena sedi kuci i kada ga slucajno fotograf sto slika nocna desevanja po kaficima uslika on trci za njim da mu se slike obrisu da ne bi izasle na subotica.com

 14. Softy kaže:

  Zasto se povodom nemilog dogadjaja ne oglasi gospodin Simovic, da li ovim putem odobrava nasilje Josipe Ivankovic i Vjekoslava Ostrogonac kad nije u stanju da ih smeni. Ne smemo ostati slepi na ovakve persone i ignorisati njihov vandalizam.

  Simovicu ucini nesto, dosta nam je Josipe

OSTAVITE KOMENTAR

+ 72 = 81