Šta si spreman da uradiš za planetu?

Šta si spreman da uradiš da bi sačuvao Planetu?

.

U susret najvećoj svetskoj volonterskoj akciji, aktivisti Regionalnog Arhus centra Subotica su danas u periodu od 10-12 h na ulicama grada delili promotivne materijale. Naime, pozivali su građane da se uključe u akciju tako što će sutra, 31. marta u 20.30 isključiti svetla u svojim domovima i na taj način dati svoj doprinos očuvanju Planete.

Ove godine, cilj je da isključeno svetlo bude samo početak aktivnosti u spašavanju Zemlje. Ako se svaki dan, svako od nas podseti da ima moć da promeni svet u kome živimo, svet će postati bolje mesto za sve nas. Svaki pojedinac ima moć da pokrene promene, a kada smo svi složni možemo postići mnogo.

.

U svetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine učestvovalo 5.251 gradova sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata. Cilj je da se građani simboličnim isključivanjem svetla pridruže globalnoj inicijativi obezbeđivanja održive budućnosti.

.

Ujedno, volonteri su danas iskoristili priliku da podsete na mogućnosti koje Regionalni Arhus centar pruža. AC je za građane otvoren radnim danima od 10.00 do 16.00. U AC im je na raspolaganju biblioteka sa ekološkim naslovima, zakonima i propisima iz ove oblasti, imaju mogućnost pristupa internetu u cilju pronalaženja informacija o zaštiti životne sredine. Kada posete centar na raspolaganju su im i informativno-edukativni materijali i lifleti, na srpskom i mađarskom jeziku, ne samo AC, već i drugih ustanova, preduzeća i ekoloških udruženja.

.

Regionalni Arhus centar Subotica ima svoj profil na facebook-u, kao i web stranicu www.aarhussu.rs, te su izveštaji i fotografije, kao i najaktuelnije vesti iz sfere ekologije pristupačni široj javnosti.

.

izvor ArhusKOMENTARI

  1. Mc kaže:

    A sta bi bilo da je svaki dan Earth hour ?

  2. Double P kaže:

    Ja ovo ne kontam. Iskljucim svetlo i spasavam planetu? WTF??
    Bolje onda da iskljucim zamrzivac, zar ne? Ali mislim da nasim ljudima ne treba spominjati energetsku stednju, posto svi stedimo s obzirom da se radujemo ako uposte uspemo podmiriti racune za struju.

OSTAVITE KOMENTAR