Šta vas nervira na Fejsbuku?

Osim što zabavlja i povezuje društvena mreža „Fejsbuk“ može da se „pohvali“ i lošim navikama. Fejsbuk obiluje iritantnim postovima, fotografijama, nepismenost korisnika…

 

ZA „Fejsbuk“ kažu da je dobar sluga, a loš gospodar. S obzirom na to da korisnici najpopularnije društvene mreže često zaborave koja je osnovna funkcija „Fejsbuka“, na „zidovima“ i među statusima mogu da se nađu razni iritantni „postovi“ i fotografije, koje znaju da nerviraju prijatelje autora.

 

U ovom tekstu predstavljamo deo najiritantnijih aktivnosti na „Fejsbuku“, po mišljenju korisnika iz Srbije, ali i celog sveta.

 

Nepismenost – „dali“, „izvinuo se“, „ne moj“… Ovo je nažalost samo deo komunikacije, koja se ustalila na „Fejsbuku“.

 

Ego manijaci – Konstantno „kačenje“ zavodničkih fotografija na kojima nosilac profila (ulgavnom je u pitanju osoba lepšeg pola) „pući“ usta, žmirka u kupaćem kostimu ili donjem vešu, slika u ogledalu…

 

Parovi na zajedničkim profilima – Prijatelji gotovo nikada ne znaju s kim se tačno dopisuju.

 

Onaj osećaj – Postovi koji počinju sa „onaj osećaj kad“. Ofucano i nepotrebno.

 

Citati poznatih mislilaca kao što su Ivo Andrić, Meša Selimović, Jovan Dučić – Prijatelje na „Fesjbuku“ posebno nervira kada vide da su ove citate (često izvučene iz konteksta) prekopirale osobe za koje pouzdano znaju da nisu ništa ni pročitale od Andrića ili Selimovića.

 

Prebacivanje celog sadržaja foto-aparata na „Fejsbuk“ – Parovi koji postavljaju slike posle svakog putovanja do obližnjeg parka, kafića… Ako je u pitanju odlazak na more ili u neki inostrani grad, onda se pakuje i po nekoliko stotina fotografija, pa čak i one mutne i gotovo identične.

 

Fotografije s poznatim ličnostima – još jedan deo samopromocije, po kojoj je poznat „Fejsbuk“.

 

Fotografije dece – Hiljadu i jednoj slici vaše bebe ipak nije mesto na „Fejsbuku“.

 

Nekontrolisano postavljanje „Ju-tjub“ pesama – S vremena na vreme je zaista interesantno da sa prijateljima podelite pesmu koja vam se sviđa, ali je nepotrebno da ih stalno zatrpavate „vašom“ muzikom. Takođe, mnoge iritira kada nekom pesmom objašnjavate emotivni status.

 

Zahtevi za igrice – Ne bi trebalo da se začudite ako vas prijatelji „odlajkuju“ zbog ovoga.

 

Sporni linkovi – Često se dešava da kliknete na neki bezvezni link za koji niste sigurni šta predstavlja, pa vam „Fejsbuk“ izbaci na profil da ste gledali recimo gole žene i tako vas iskompromituje pred prijateljima.

 

Misteriozno-samoubilaki statusi – „Ništa više nema smisla“. Ovo je samo jedan od „samoubilačkih“ statusa koji zahteva da se prijatelji trenutno jave i upitaju šta se desilo. Iritiraju i misteriozni statusi, koje uglavnom postavljaju „Fejsbuk“ „zvezde“ sa više stotina prijatelja. Dovoljno je da napišu „reka“, a zatim kreće armija prijatelja koji pokušavaju da dešifruju šta to zapravo znači. Naravno, „zvezda“ se neće oglasiti da objasni status.

 

Kucanje statusa svaki dan – Mnoge iritira i postavljanje više od jednog posta na svakih sat vremena.

 

– Lajkovanje svega što se objavi na „Fejsbuku“ – Nemoguće je da vam se baš sve sviđa kod vaših prijatelja, baš svaka pesma, vest i fotografija.

 

– Lajkovanje sopstvenih postova – Bez komentara.

 KOMENTARI

 1. goran kaže:

  razbija me ono lajkovanje sopstvenih postova!

 2. Logika kaže:

  Lajkovanje sopstvenih postova ti je kao rukovanje sam sa sobom!

 3. pauk kaže:

  To je totalna glupost od drust.mreze. Gluplje ni ne moze.

 4. pauk kaže:

  Al cujem da je na milione i milione korisnika u svetu sislo s te mreze. Pametno.

OSTAVITE KOMENTAR