Šta znači nova “tranzitna zona” na mađarskoj granici

Kada mađarski parlament usvoji izmene zakona, tražioci azila više neće moći da uđu u Mađarsku da tamo sačekaju odgovor, već će morati da čekaju na graničnim prelazima, u hot-spot zonama za migrante – saznaje RTS.

Na mađarskoj strani se užurbano gradi nova barijera koja će biti gotovo nepropusna za migrante. Čak i ako se domognu Mađarske, policija vraća ilegalce u tranzitne zone na granici sa Srbijom. Te zone će uskoro biti privremeni smeštaj za tražioce azila.

Dok civilni sektor negoduje, vlast i opozicija u Mađarskoj su saglasni da zbog bezbednosti mađarskih građana ne treba dozvoliti tražiocima azila da se slobodno kreću.

migranti 2

Zvaničnici tvrde da je u protekle dve godine oko 50.000 migranata nestalo iz prihvatnih centara otvorenog tipa, pa zbog toga Mađarska sve češće ima problema sa Austrijom.

Uz drugu ogradu koja se intenzivno gradi iza postojeće na mađarsko-srpskoj granici, Mađarska pojačava kapacitete u tranzitnim zonama na Kelebiji i Horgošu.

 

RTSKOMENTARI

 1. Bobisa kaže:

  Ja ne znam sto ih uopste vracaju u srbiju nemaju srpska dokumenta ne znaju jezik nisu ovde rodjuenu sto ih ovde vracaju treba i mi zocu da stavimo pa da ni ne ulaze u srbiju!!!!koji ce nam vrag!!!

 2. laki kaže:

  Tako se brine o svom narodu, a ne kao ti, PEDERU!!!

 3. Ne daj se Evropo! kaže:

  Ko u svoju zemlju primi pola Pakistana, nije pomogao Pakistanu, ali je zato svoju zemlju pretvorio u Pakistan.

 4. Afet kaže:

  Fasizam bajo na delu. Po njiovom mi bi trebali vratiti madjare u istu tu aziju odakle su dosli…
  A i
  Sad ste se setili da ne daje te muslimanima da zive ovde kad ih vec ima desitna miliona na evropskom kontinentu…

 5. Lazarus1Long kaže:

  @Afet

  E moj muftija trebali bi mi da se vratimo da živimo milenijum u prošlosti, a pošto ne živimo, a vremeplov nemamo nešto od vraćanja mađara. Ali pošto gospodin premijer Orban Viktor brine o svom narodu, braneći svoju državu, svoje građane od velikog broja migranata koji malnete vrše invazije on deluje sada. Ja se slažem sa tobom muftija da se ti saosećaš sa njima, ali umesto dqa trošiš energiju kucajući ovde idi pa im pomaži, svi će biti srećniji.

 6. Mister No kaže:

  U tekstu je navedeno da civilni sektor u Mađarskoj negoduje,ne bih rekao.

 7. Etzel kaže:

  @ Afet
  Madjari tacno znaju ko su, sta su, kada, i odakle su dosli. Ostavili su Evropi svoj kulturno – istorijski pecat, za razliku od Afeta i Safeta i slicnih za koje niko pojma nema sta su i ko su, a ponajmanje odakle su se odjednom stvorili ili kuda uopste idu. Ono sto ce covecanstvu ostati kao vecna tajna je pitanje – koji je smisao egzistencije Afeta i Safeta na nasoj planeti i narociti na nasem kontinentu.

 8. afet kaže:

  @etzel dosli su iz iste te azije kao sto sada dolaze i ovi mudzahedini. nema razlike nikake! ne budite licemeri.

 9. punisher kaže:

  Viktor Viktor Viktor Viktor Viktor !!!!!

 10. Daddy kaže:

  Orban Orban Orban Orban Orban!

 11. Mirko kaže:

  Masovno je pa i uočljivo.no mnogi su pojedinačno napustili svoje matične drzave iz istih razloga ili ekonomskih.tko danas imamo srpski vec hrvatski minhenskog bosanski stokholm itd.pitam se zar ovo isto nisu ljudi?

 12. stormwatch kaže:

  @Mirko

  U minken, post pseudo hipster gradu malih plata i visokih cijena – osim Srba, Hrvata, Madjara i jos jedne nacije koju ostavljam za sam kraj, da nema onih par znakova na nemackom, ne bi bilo nikakvih drugih naznaka da su tamo ikad ziveli Nemci. Procentualni broj Njemaca je najveci kada se Subotom sva okolna sela sliju u centar da prosetaju pelerine i skupa kola na lizingove, a i onda su Njemci u najboljem slucaju u razmeri 25% naspram 75% za strancove. Ko ima volje da esperimentishe u bilo koje vreme po centru Minkena, nek samo glasno vikne – per favore, una canzone Italiana! Zaori se minimum 33% ulice. Jel to znaci da svi oni treba da se vracaju u svoje gradove? Pa Minken bi bez stranaca imao u najboljem slucaju polovinu stanovnika.

 13. Stefan kaže:

  Afete znas gde je izlaz!!???

OSTAVITE KOMENTAR