Stagnacija cena nekretnina u Subotici

Cene kvadratnog metra kuća i stanova u Subotici koje prodaju vlasnici stagniraju u poslednjih godinu dana, na nivou od prosečnih 571 evro za kvadrat stana i 383 evra za kvadrat kuće. Podaci su dobijeni na osnovu cena oglašenih kuća i stanova u preko 250 agencija iz cele Srbije, čiji su oglasi objedinjeni na portalu “Srbija nekretnine”.

 

 

“Subotica po pitanju cena nekretnina u ovom momentu stagnira. Cene u Beogradu su na istom nivou kao i ranije, dok se cena nekretnina u Kragujevcu povećala, prvenstveno zbog dolaska Fijata”, rekao je direktor portala Zoran Andrić Tanjugu.

 

Stanovi u Subotici su tokom proteklih 12 meseci bili jeftiniji u odnosu na Sombor ili Zrenjanin, a daleko ispred Subotice su Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd sa gotovo trostruko većom cenom, od 1.497 evra.

 

 

Slično je i sa kućama koje su, u odnosu na Suboticu, jeftinije u Somboru i Kragujevcu, ali su skuplje u Nišu, Šapcu, Novom Sadu i Beogradu, gde se prodaju po ceni od 1.400 evra po kvadratnom metru.

 

Iako je prethodnih godina, po oceni agenata za prodaju nekretnina, leto bilo najgori period za kupoprodaju stanova, ovog leta intenzitet prometa na tržištu nekretnina nije opao.

 

Prema rečima direktora agencije “Top Tip” Đure Gavrića, i dalje su najpopularnija naselja Prozivka, koja po njegovoj oceni dobija sve više na značaju, zatim Radijalac i centar grada.

 

“Nasuprot tome da su u prethodnom periodu najtraženiji bili stanovi manje kvadrature, situacija se promenila, tako da je sada porasla potražnja za trosobnim i četvorosobnim stanovima”, rekao je Gavrić Tanjugu.

 

RTVKOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Zakoni logike i nekog prirodnog poretka stvari, ovde su odavno poremećeni. Prirodna je stvar da dvoje mladih, koji započinju život, žele nešto svoje… Ništa tata, ništa mama… Da sami odlučuju o boji svojih zidova, da se sami raduju svakoj sitnici koju kupe i svakoj gluposti koju naprave…
    Dvoje “mladih” koji “započinju”, u našim uslovima odavno nisu “mladi”. Spucali su u dupe po 30-35, živeći kod roditelja, a u tim godinama one početne bolesti brakova se malo teže podnose… Razum već postaje jači od srca i… eto ti osnove za krah…
    A iznad svega stoji NOVAC! U “god we trust”… samo nedostaje da neki “dinkić” odštampa to i na našim novčanicama… Ostatak priče smo već shvatili…

OSTAVITE KOMENTAR