Stanje vazduha u Subotici – nezdravo

Indeks zagađenosti vazduha – na engleskom Air Quality Index (AQI) – uzima u obzir šest zagađujućih materija: čestice PM 2.5, čestice PM 10, ugljen-monoksid, sumpor-dioksid, azot-dioksid i ozon. Najveći zagađivač u datom trenutku diktira i broj koji odražava ukupan indeks zagađenja.

AQI skala kojom se zagađenje predstavlja, služi kako bi se komplikovan sistem merenja preveo u lako razumljiv, iz koga proističu direktni saveti za građane. Tako na osnovu indeksa zagađenja zastupljenog u vašoj okolini dobijate konkretna uputstva.

Vidi trenutno stanje u Subotici: ZAGAĐENJEKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Noćas je bio 324…

 2. Trovach kaže:

  Nazalost, mnoga domacinstva loze otpad (od gume do plastike) i to se moze videti po dimu iz dimnjaka. Mozda bi pomoglo da komunalni policajci podignu zadnjice iz fotelja i izadju na teren, ali to se nece desiti. Oni samo traze izgovore da nista ne urade, a cesto i lazu.

 3. HAJDUK kaže:

  @ Trovach slažem se sa Vama , ali da li znate da mnoga domaćinstva nemaju šta da lože ? Znam da je uvek lakše okriviti nekog drugog , ali dok se “naša” država tako brine o svima nama ( bitno je samo da platimo sve račune ) razumem neke ljude koji lože šta stignu , jer zagrejati za decu moraju . Reklamiraju elektro automobile , čisti su , ne zagađuju , ako je to istina , zašto ne daju ljudima beneficije da se greju na struju ? Struja što ide u automobile i u domaćinstva dolazi sa istog mesta .

 4. Pera kaže:

  Grad treba da pomogne alternativne nacine grejanja i izvore energije.Ovo je bruke,cela Subotica konstatno je zagadjena i smrdi.

 5. Meritor... kaže:

  Subotica smrdi od ispušnih plinova od prekomernih vozila -skrama koju nam prodaju iz EU-a a najnovije islužena vozila iz ‘bratske’ mađarske…Ko kontrolira kvalitet benzina ? Ko garantira za kvalitet plana…naime ako se nešto ne dimi to ne znači da ne zagađuje okolinu. Drugo novi subotički dotepenci neznaju da je Subotica nizinski grad sa pustinjskom klimom i leti i zimi , da vetrova nema dovoljno zbog konfiguracije. Niko o tome ne govori da šumski pojas oko Subotice-sa severne strane j posećena a i danas se uništava i krade kao šumsko bogatstvo, Niko ne govori da stotine tone nevidljive kvarcne čestice peska svake godine se taloži u grad-zagađujući sve i svašta lebdeći i u vazduhu…ima tu više problema od loženja peći sa neadekvatnim sredstvima…

 6. Ivana kaže:

  KOJA GLUPOST kad ukucas Pancevo pise nezagadjeno ahaaaaaaahaaaa….

OSTAVITE KOMENTAR