Stanogradnja u 2010.

Postoje razni načini da se oceni trenutno stanje u stanogradnji i trgovini nekretninama. Mogu se za mišljenje pitati agencije, mogu se pitati investitori koji grade stanove, a može se jednostavno prošetati ulicama grada izbrojati gradilišta, obratiti pažnju na dinamiku gradnje i na osnovu toga zaključiti u kakvom se stanju trenutno nalazi stanogradnja i trgovina stanovima ovog grada. Istini na volju i nemate šta mnogo da obilazite jer kada se sve sabere i oduzme, ove godine su otvorena svega tri nova gradilišta na kojima će nići nove višespratnice. Pored toga, počela je nadogradnja na jednoj zgradi i započete su rekonstrukcije par starijih objekata. U odnosu na period do 2008. godine, veoma slabo, praktično se može zaključiti da se stanogradnja ove godine svela na minimum.

Najnovije gradilište, otvoreno pre par dana nalazi se u Bajnatu, na uglu ulica Dragiše Mišovića i Masarikove, a pored obejkta koji je u završnoj fazi.

Slika

Investitor je "KST inženjering" a predviđa se izgradnja ugaonog obejkta sa tri sprata.

Slika

Slika
Temelji budućeg objekta

Drugi obejkat koji je krenuo sa izgradnjom je izazvao veliku polemiku u gradu tokom proleća jer nastaje na mestu negadašnjih kuća Ferenca Rajhla.

Slika

Investitor je "MD inženjering" a u planu je izgradnja petospratnice koja će se gabaritima uklopiti u susedni objekat.

Slika
Radovi na temeljima objekta

Treća, poslednje gradilište na kojoj će nići nova višespratnica nalazi se kod Nepkera na uglu ulica Tolstojeve i Žarka Zrenjanina.

Slika

Ivestitr je "Vior" a u planu je izgradnja ugaonog obejkta sa četri sprata.

Slika

Ako malo bolje pogledate, potez od Prozivke preko centra grada i oko Radijalca je i dalje najzanimljiviji kada je stanogradnja u pitanju. Pored toga nešto se "mrda" i na Teslinom naselju, dok se ostatak Subotice slobodno može zaboraviti kada je izgradnja u pitanju.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Kao što je najavljeno početkom godine, kompanija "Merit sistem" ima u planu nadogradnju zgrade na Aleji Maršala Tita 17. To gradilište je nedavno otvoreno a u planu je nadogradnja petog sprata.

  Slika

  Slika

  Ako sve bude teklo po planu, objekat bi mogao da dobije novu fasadu sličnu obejktu preko puta koji je završen proletos.

  Slika

  Evo kako je sve to izgledalo zimus
  Projekti kompanije Merit-Sistem d.o.o.

 2. djomla kaže:

  Objekat u ulici Vase Stajića je izašao iz zemlje i brzno napreduje. Veoma zanimljivo rešenje u koje se na prizemlju predviđeniju poslovni prostori čiji će izlozi biti polukružni, i veoma podsećaju na izloge na Korzou.

  Slika

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: