Stanovi za izbeglice u Subotici završeni još lane, ali nisu prošli tehnički prijem

Završeni su još prošle godine, ali stanovi namenjeni socijalnom stanovanju u subotičkom naselju Zorka još čekaju stanare.

Još se otklanjaju nedostaci zbog kojih još uvek nije završen tehnički prijem objekta. Ukoliko sva procedura bude tekla po planu, korisnici bi mogli da uđu u svoje stanove već polovinom februara.

– Izvođač radova otklanja primedbe koje je dala komisija koju je formirao Grad Subotica i deo komisije za tehnički pregled same zgrade. Dok se primedbe ne otklone nije moguće da komisija za tehnički pregled da pozitivan izveštaj, odnosno, ne može da se podnese dokumentacija za izdavanje upotrebne dozvole – objašnjavaju u Sekretarijatu za investicije i razvoj.

– Postoje dve posebne komisije za tehnički pregled, koje treba da daju svoje pozitivne izveštaje i tek tako može da se aplicira za izdavanje upotrebne dozvole. Useljenje stanara se može očekivati tek posle izdavanja upotrebne dozvole za predmetni objekat, što na osnovu svega iznetog očekujemo u drugoj polovini ovog meseca.

U izgradnju dve lamele sa 44 stana uloženo je 170 miliona dinara sa PDV-om, koje je isfinansirala Banka za razvoj Saveta Evrope. Grad Subotica je imao obavezu da izgradi kompletnu komunalnu infrastrukturu oko samog objekta i za sam objekat, u šta je uložio 43,5 miliona dinara sa PDV-om. Od ukupnog broja 12 stanova je namenjeno za socijalno stanovanje izbeglica, socijalno ugrožena lica i porodice koje zbog hroničnih, fizičkih ili mentalnih bolesti ili invaliditeta člana/ova porodice ne mogu da obezbede stambeno rešenje. Zatim, jednoroditeljske porodice sa detetom ili decom mlađom od 18 godina i/ili studentom odnosno studentima mlađim od 26 godina, stara lica (samci i parovi) sposobni za samostalan život uz povremenu podršku i domaćina socijalnog stanovanja. Preostala 32 stana su namenjena za stambeno zbrinjavanje porodica izbeglica, davanjem u zakup sa mogućnošću kupovine.

RANG-LISTE

– Konačna lista reda prvenstva po navedenom konkursu doneta je 27. septembra 2019. S obzirom na to da je, posle donošenja konačnih lista, preostalo nedodeljeno tri stambene jedinice za socijalno stanovanje i šest stambenih jedinica za zakup sa mogućnošću kupovine, raspisani su novi javni pozivi radi dodele preostalih stanova – objašnjavaju nadležni.

– Rok za prijavu je istekao 24. februara 2020. godine.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Kolompar Gustika kaže:

  Ja bi jako volio da dobijem ovakav stan. dobro bi bilo u prizemlje sto blize dole jedino mi ne valja sto nema garaz pa ne bi imao gde da drzim hranim moju kobilu Mici i prikolicu koju vuce. a ne bi bio los ni jos jedan veci garaz da imam gde ostaviti gvozdje i ostalo sto kupim usput. Onda neki sa vecom terasom bi dobra bila tamo da kobila ima gde spavat na vazduh.

 2. Ferika kaže:

  A katastar?

 3. Miroslav Davčik kaže:

  Sramota za sve gradske službe…gradonačelniče pokaži da si vlast…ako smeš…

 4. Gojčila kaže:

  Čekaju da prođu izbori, da ljudi pre toga ne vide koliko su ti stanovi krš i koliko su te zgrade očaj građene. A posebna je priča što se zgrade grade za one koji su već decenijama kao izbeglice, a ne za starosedeoce koji žive kao podstanari po kojekavim ćumezima….

 5. ufffffffffffff kaže:

  Mnogi majstori su radili na ovoj zgradi, još ih je više naknadno dolazilo šminkati samu zgradu, iznutra.
  Zgrada nije namenjena za migrante, barem ne po imenima koja su postavljena kod ulaza pored zvona.
  Neki dolaze gledati peške ali retki masa ih je sa skupocenim autima, okreću gledaju žele unutra da vide svoje nove stanove ali neznam da li i ulaze..Uglavnom u ovakav stan lično nikada nebih uselio, taman da je i ovako badava. Nego biće to za izdavanje kada vlasnici dobiju ključeve ima studenata na fakultetimai po srednjim školama, ima radnik u zoni sa svih strana.

 6. Izbeglica kaže:

  Stan je dobio,verovatno,onaj ko je doticnoj sluzbenici dao znacajnu kovertu,i naravno njeni bliski.Svi ostali,kojima je definitivno sve unisteno,su ispod neke crte.Tako ljubazno se obrati dama,dok pije kafu i pusi u kancelariji.Privilegija svakako

 7. Zig zigi kaže:

  Milion i po evra za zgradu sumnjivog kvaliteta.
  Pa to je posao za sns

 8. Coca kaže:

  Koje sad pa izbeglice u pi…materinu?????

 9. Beba kaže:

  Ove izbeglice imaju više para nego naši pojedinci koji žive kao podstanari u šupama oni su već kupovali sebi kuće i stanove dali mislite na ove naš narod dok plate postanarstvo nedostaje im mnogo jedva vuču kraj sa krajem

 10. Sofronije kaže:

  27 godina od završetka rata pa izbeglice ! Ovaj svet je poludeo !!!

 11. dule kaže:

  Svima koji negativno komentarišu ovu vest ne bih želeo da budu izbeglice makar 24h.

  • Kora kaže:

   Ne patetisi, bedo.

  • Trovach kaže:

   Niko ne zeli biti izbeglica, ali 27-28 godina jasiti na grbaci vec osiromasenog naroda nije u redu. Nismo ih mi oterali, nego primili. Ni nama nista nije palo s neba, a za njihovu sudbinu su krivi politicari iz 90-ih, koje su slusali i cija demagogija ih je i dovela do statusa izbeglice. Mnogi od njih su i danas na vlasti u Srbiji, pa neka im oni, iz svog dzepa, grade stanove. Nakrali su se u ovih proslih 30 i kusur godina, tako da nece zafaliti para.

 12. croat kaže:

  Sve u svemu grad je trebao da uradi infrastrukturu koju svakako ima duznost da uradi i koje se finansira iz taksi i poreza koji su svakako naplaceni za ovaj objekat i onda ni to nisu sposobni da urade.

 13. Dragan kaže:

  Svima koji su negativno pisali o izbeglicama želim što skoriji odlazak u izbeglištvo.

 14. Posebna empatija kaže:

  @ Dragan
  14. 02. 2022. u 11:57

  Svima koji su negativno pisali o izbeglicama želim što skoriji odlazak u izbeglištvo.

  Ne treba negativno pisati. Dovoljno je da se i dalje glasa onako kao i do sada i izbeglistvo sleduje svima i to veoma brzo. Suboticni nemaju pojma sta je to Izbeglistvo. Oni uopste ne znaju da je izbeglistvo isto kao i nasledno plemstvo. Od oca ostaje sinu i onda dalje na decu, unuke i praunuke itd. pa sve odavde do vecnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 11 = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: