Stantić predsednik Pokrajinskog odbora G17plus

Subotičanin Tomislav Stantić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, izabran je juče u Novom Sadu za novog predsednika Pokrajinskog odbora G17 plus, četvrtog u poslednjih godinu dana.
Stantić je, na regionalnoj izbornoj skupštini PO G17 plus, održanoj u amfiteatru Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“, dobio 160 glasova delegata, 40 više od jedinog protivkandidata Borisa Barjaktarovića, potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za regionalnu i međunarodnu saradnju.
Učesnike skupa je pozdravila potpredsednica G17 plus i šefica poslaničke grupe te partije u Skupštini Srbije Suzana Grubješić. Grubješićeva je istakla da „stranka nije sredstvo, već cilj“, a glavni cilj G17 plus je bolji život svih građana Srbije. „To se može postići samo uravnoteženim razvojem svih područja, pa su i naši glavni zadaci dekoncentracija, decentralizacija i regionalizacija“, istakla je Grubješićeva. Ističući da je dekoncentracija sistema počela premeštanjem pojedinih ustanova i institucija iz Beograda u Niš, Kragujevac, Zaječar i Užice, ona je dodala da će decentralizacija biti mogća tek kada imovina bude vraćena lokalnim samoupravama i Pokrajini, dok je za regionalizaciju, kao znatno kompleksniji problem, potrebna podrška svih stranaka vladajuće koalicije, pa i šire. G17 plus je juče održao i izborne skupštine za KiM i južnu i istočnu Srbiju.

DanasKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: