Stara kaldrma za parking u Aginoj

Ideja o rekonstrukciji Ulice Age Mamužić pokrenuta je 2014. godine, kada je Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju grada“ raspisalo konkurs za uređenje centra grada. Na osnovu projekta, predviđeno je uređenje ulica po fazama, a prva faza odnosi se na uređenje pomenute ulice. Ulica je zamišljena kao pešačko-kolska, sa kontrolisanim saobraćajem, a postojeća kaldrma biće iskorišćena za izgradnju parkinga.

agina ulica
Da bi projekat mogao biti realizovan po planu, moguće rešenje je da se u Ulici Age Mamužića umesto postojećeg drveća, posade nove, već formirane sadnice. Prilikom izbora vrste drveća, trebalo bi voditi računa o tome da se u dogledno vreme, ponovo ne pojavi identičan problem sa korenjem stabala.

Stabla celtisa, zbog male udaljenosti od objekata, razgranatog, snažnog korena, visine i razvijenih krošnji, ugrožavaju temelje i krovove zgrada i kuća u toj ulici.

 

RTVKOMENTARI

 1. NC kaže:

  A francba kell már ennyit lapozni, miért nem lehet árnyéktűrő gyepes/bokros felület???

 2. STeve kaže:

  Steta je za ta stara stabla.

 3. Bođoš kaže:

  Šteta je zbog lepog hlada, mada mislim da sve ima svoj kraj pa tako i ove gelegunje. Ove su sađene između dva rata, kao i većina u centru grada. To je žilavo drvo, može da se oblikuje i usmerava u željenom pravcu ako nećemo da ide u fasadu ili drugde.

  Građani obično negoduju kad se seče a još više ako padne neka grana ili celo stablo (nedajbože). O tome se vodi briga ali niko ne može da bude 100 odsto siguran za celu šumu.

  ulica subote vrlica

 4. stormwatch kaže:

  Novo je novo!

 5. Anonimni kaže:

  kaldrmu restourati, bodjos ostaviti, ako se ne ZNA kako prosetati u Somboru

OSTAVITE KOMENTAR