Startovala gradnja vile u Riječkoj

Izgradnja novog turističkog objekta na samoj obali jezera Palić teče veoma brzo. Objekat u Riječkoj ulici na samo 20 metara od spomenika posvećenom Lajošu Vermešu dobija temelje. Izvođač radova, "DG company" je dobar deo opreme preneo sa gradilišta u Blaška Rajića na Palić sa ciljem da u narednih 3 meseca ovaj objekat dovedu do pod krov. Pošto radnike ove komanije od oktobra očekuju radovi na novoj lameli na Prozivci, za očekivati je da do tada završe sve poslove na Paliću.

Slika

Nanošenje peska
Slika

Dobar deo temelja je već izbetoniran
Slika

Slika

Peri oplate koje su korišćene na Prozivci sada se koriste na Paliću.
Slika

Slika

Novi objekat će se oslanjati na susedni.
SlikaKOMENTARI

 1. Hanibal Lektor kaže:

  Dobro, izvođač je "DG Company", a zna li se ko je investitor?

 2. djomla kaže:

  Investitor je MD inženjering iz Subotice. Isti investitor kod Zoo vrta završava svoj prvi objekta na Paliću. Trenutno se radi na upopločavanju.

  Slika

  Slika

 3. emanuel kaže:

  da li ce se sacuvati drvo koje je na tom posedu ?!

 4. karolina kaže:

  Super neka se gradi, samo neka se gradi bice vise posla a povecacemo i kapacitete na Palicu. Palic ne moze da ceka vise.

 5. Beli kaže:

  Ne znam dali je Karolina plavuša ,ali liči!? Jeste, treba da se gradi ali ne u pojasu šume gde je park sa drvećem od stotinu godina već na prostorima oko jezera gde nema šume. Svi bi hteli da budu u epicentru i ne žale pare za gradnju bez dozvole , podplaćivanje, podmićivanje i ko zna još koje radnje ispod žita koje mi ni ne možemo zamisliti jer nam mozak ne radi na istoj talasnoj dužini. Njihova logika je stravična i razbijačka. Poješće ubrzo onu lepu i jedinstvenu park-šumu . Neće me začuditi ako neki bahati beograđanin počne praviti splav na obali i krene sa privatnim zabavama , čevapima, džibrom i urlajućim narodnjacima. Dozvola se može dobiti bukvalko za sve – samo je pitanje cene i ko od koga traži!!!!

  Evropa se neće ni osvestiti a već će biti balkanizovana, samo neka dođe. Zato opraštam Karolini jer ni Evropa nije pametnija. Miris severnjačke kulture življenja polako ali sigurno napušta Suboticu.

 6. Gost kaže:

  e moja ti, karolina, stvarno si plavuša

 7. karolina kaže:

  ti placevi su bili zapusteni i rastao je korov na njima a tada niste pljuvali. sada kada neko uradi nesto za dobrobit sebe a i onih koji rade tamo vi pljujete.

 8. Gost kaže:

  e moja ti, karolina, stvarno si plavuša, a sve dok je Palić septička jama, kao što jeste, gradnje "vila, pansiona" i ostalog je samo puko pranje novca

 9. Crveni kaže:

  Opet ovaj Beli sa svojim predrasudama. Od plavusa preko Beograđana… Vređa li vređa… Siguran sam da će imati valjano objašnjenje opet. Valjevci takve zovu Gejaci. Ops, zar sam spomenuo reč koja ne potiče iz voljene Subotice… Treba da mi sude.

 10. jasmina kaže:

  A jbg sad! Slazem se da odrzavamo stare znacajne gradjevine. Ali kada bismo pazili na svako drvo, gde bi nam bio kraj? Mislite da su, kada su gradjene ostale vile na palicu, izvodjaci razmisljali o drvecu? A sada iste te vile zelimo da odrzavaju jer su od nekog znacaja.Mozda je to konkretno drvo mnogo znacajno i po necemu posebno, ne znam, ali neka granica mora da postoji. Sledeci korak bice zastita "mnogo znacajnog" peska. :^)
  Ono sto znam je, da je trazeno od MD Inzinjeringa da neki procenat placa bude ozelenjen i da je arhitekta u prvobitnom projektu "zasadio" ala tri drveta. Da li je to posle promenjeno, ne znam. Pricam o toj zutoj, skoro zavrsenoj vili.

  Sto se tice ove nove, kako se udruzise DG i MD da mi je znati. :D

 11. djomla kaže:

  Da se nadovežem na Karolinu. Broj placeva pod korovom na Paliću je ove godine veći nego ikada. Dobar deo placeva se održava na jednom visokom nivou ali je zaparloženih placeva i vikendica jako velik, posebno na Vikend naselju.

  Primera radi Hotel Sport i tereni kraj njega.

  Slika

  Slika

 12. Beli kaže:

  Upravo sam to rekao. Treba da se gradi i urede zapušteni tereni i zarasli placevi. Moje primedbe se odnose na zdravu park šumu koje je sve manje. Svaki dan prolazim tuda i znam šta je bilo tamo prije vile.
  Neka sređuju i grade vikend naselje. To im nije toliko atraktivno. Tu leži zec, ako mogu tako da se izrazim. Inače Crveni , niko ti ne brani da ostaneš ili ideš za Valjevo ako bolje razumeš gejačke poteze! Za mene si malo promašio, moji su iz Kragujevca!!!

 13. adkersu kaže:

  Ako sada rade upopločavanje objasnite mi šta bi radili da nešto izpopločavaju.Takođe nešto se ne izbetonira nego betonira: probajmo bar malo obratiti pažnju na pismenost.Znam da to više danas nije u modi ali verujte da ne boli.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 12 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: