Status nekadašnje imovine Šarića rešava se u maju

Narko-bos Darko Šarić sa beogradskog aerodroma je prebačen u policijsku stanicu, a potom sproveden u Specijalni sud gde je u toku saslušanje, javlja Javni servis Srbije.

 

Šarić je uhapšen jutros u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore.  Akcijom hapšenja rukovodili su ministri pravde Srbije i Crne Gore Nikola Selaković i Duško Marković.

 

SaricGrupa Darka Šarića bila je vlasnik hotela “Patria” u Subotici i “Prezident” na Paliću, zatim “Bečkog restorana” i firme u Čantaviru, kao i tri stana u Subotici. Država je 2010. godine oduzela Šariću navedene hotele i druge objekte nad kojima je proglašen stečaj. Bez obzira na to, zaposleni u hotelima “Patria” i “Prezident”, kao i “Bečkom restoranu” nastavili su radom i sa pružanjem svojih usluga.

 

Do otvaranja stečjanog postupka preduzeća su bila u blokadi zbog duga od 120 miliona dinara. Nekoliko puta je bila zakazivana licitacija za navedene objekte međutim do prodaje nije došlo, jer nije bilo zainteresovanih. Prema podacima Agencije za privredne registre, zvanična vrednost akcijskog kapitala ove Šaricheve firme je oko 6,1 milion evra, ali se procenjuje da je realna tržišna vrednost daleko veća od 10 miliona evra. Hotel „Prezident" ima četiri zvezdice i najekskluzivniji je objekat na Palićkom jezeru jer raspolaže sa dva bazena, kompletnim spa centrom, baštom i parkingom. Slično je opremljena i „Patria" koja još ima i kongresni centar i pogodna je za održavanje seminara, piše u Agenciji za privredne registre.

 

Svim oduzetim hotelima i restoranima raspolaže Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde. Kako Yueko saznaje advokati Darka Šarića tvrde da on nije vlasnik navedenih objekata u Subotici i Paliću, a rok za status rešavanja hotela, restorana i drugih objekata je maj 2014.godine.KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Jel prosao kroz Suboticu?

 2. robinson crusoe kaže:

  eto para da se zavrsi pozoriste, ili bazen u dudovoj sumi, ili da se sanira Palicko jezero

 3. zorandjala kaže:

  Sad se vidi zasto se mnogi bune protiv vucica a usput pominju radna mesta pa cak i legalizuju drogu .Boze kako sam bio glup.

 4. stormwatch kaže:

   

  zorandjala:

  Sad se vidi zasto se mnogi bune protiv vucica a usput pominju radna mesta pa cak i legalizuju drogu .Boze kako sam bio glup.

   

   

  Djala lala slobodno recite da mislite na mene ja se ne ljutim na takve kao sto ste vi jer vama nema pomoci. Tu tupite svaki dan o markerima i nevazecim listicima a vidi se da ste SNS kadar, neke mozete zatupeti ali mene ne. Recite vi meni zasto vas gospodin Vucic nije vec davno zavrsio posao sa Miskovicem? Ja sam na svim portalima pre vise godina govorio ko je i sta je Miskovic i kako je upropastio dobra preduzeca kada niko nije smeo ni da pomene njegovo prezime. Zasto on jos do sada nije u zatvoru i zasto vasi gradjanima uporno prodaju maglu i demagogiju od koje samo oni imaju koristi? Vidite Zorane, droga ce uvek biti problem i hvatanje jednog narko bossa ma kako on bio velik nece promeniti apsolutno nista, protiv ljudske zelje i nagona se ne mozete izboriti, sada ce na njegovo mesto doci neko drugi ko ce biti jos veci i mocniji….no posto mi je odavno jasno da ste i vi na nekoj varijanti droge uopste ne vredi polemisati. Evidentno je samo da VASI za dve godine nisu ostvarili NISTA od obecanog i NEMAJU REZULTATE!

 5. nekoime kaže:

  hleba i igara

  vesti vrve od "izbora" i hapsenja (cuj hapsenja, predaje) krijumcarica kokica, dok se pravi problemi sistematski skrivaju

   

  hleba i igara, gospodo

   

  p.s. toliko bitan covek da skoro niko nije preneo vest u svetu, a ko je, u nekom usputnom clanku od 3 reda

 6. ugri kaže:

  Ha,ha,ha samo je Vućić znao za hapšenje Šarića,naivna priča za narod. Pa toje bio u dogovoru sa njim jer ima puno zasluga za pojedincei za politiku u srbiji ,pa ga je Vučić na ovaj način zaštitio …

 7. stormwatch kaže:

  Kada taj vas SNS koga toliko velicate i kome se klanjate bude stvarno a ne demagogijom resio neki od slucajeva kao sto su: Miskovic, Kolubara, novac za Kosovo, Slavko Curuvija, nalogodavci ubistva Dr. Zorana Djindjica a i resavao lokalna pitanja, npr. u Subotici ima poveci izbor, evo samo neka pitanja – Sever, Agrokombinat, 29. Novembar, Pionir……pazite…uglavnom su se svi ovi suboticki slucajevi desili dok je isti Vucic bio ministar informisanja, a SPS/JUL zarili palili po Jugoslaviji a i sire. Tesko onom ko veruje onom ko je sada veliki Europejac, Demokrata i zalaze se za pravdu, a pre samo par obrtaja zemlje oko sunca je prelepljivao ulicu sa imenom Dr. Zorana Djindjica imenom nekog ratnog zlocinca. Svakom ko ima iole malo pameti, rezona i logike bice jasno da tu nesto ne stima.

   

 8. zorandjala kaže:

   

  stormwatch: Kada taj vas SNS koga toliko velicate i kome se klanjate bude stvarno a ne demagogijom resio neki od slucajeva kao sto su: Miskovic, Kolubara, novac za Kosovo, Slavko Curuvija, nalogodavci ubistva Dr. Zorana Djindjica a i resavao lokalna pitanja, npr. u Subotici ima poveci izbor, evo samo neka pitanja – Sever, Agrokombinat, 29. Novembar, Pionir……pazite…uglavnom su se svi ovi suboticki slucajevi desili dok je isti Vucic bio ministar informisanja, a SPS/JUL zarili palili po Jugoslaviji a i sire. Tesko onom ko veruje onom ko je sada veliki Europejac, Demokrata i zalaze se za pravdu, a pre samo par obrtaja zemlje oko sunca je prelepljivao ulicu sa imenom Dr. Zorana Djindjica imenom nekog ratnog zlocinca. Svakom ko ima iole malo pameti, rezona i logike bice jasno da tu nesto ne stima.

    Svi ucesnici i svedoci djubrasaga i lopovluka utekli preko grane.

 9. Mister No kaže:

  Darko Saric ne mora da da izjavu o imovini kao ostali gradani ili mozda nema nista na svom imenu ?

OSTAVITE KOMENTAR