Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Davor Štefanek i Nikola Kalinić dobili su danas ploče sa njihovim imenima na Olimpijskoj česmi u Subotici. Na taj način su se pridružili ostalim Subotičanima koji su u prošlosti osvajali olimpijske medalje, a čija imena se takođe nalaze na ovoj česmi.

Na putu ka Hali sportova u Subotici, gde su stasavali mnogi šampioni, nalazi se Olimpijska česma, čije table čuvaju uspomenu na osvajače olimpijskih medalja rođene u Subotici. Od danas su na njoj i imena olimpijskog šampiona iz Rija, Davora Štefaneka, i vicešampiona Nikole Kalinića.

nikola kalinic

“Veoma sam ponosan što sam sa Kalinićem dospeo na ovu česmu jer biti pored ovakve elite, kao što je Đula Mešter, pokojni Refik Memišević, Momir Petković i da ne nabrajam dalje – to su veliki šampioni”, rekao je Štefanek.

“Zaista velika čast i privilegija da se nađeš na vidnom mestu u svom gradu, gde si rođen, gde si prošao hiljadu i hiljadu puta” – dodao je Kalinić.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj građana kao i raniji šampioni – Dušan Maravić i Đula Mešter.

“Mislim da je to stvarno velika stvar, da je posle 16 godina neko iz Subotice doneo medalje. Svi znamo koliko je teško na olimpijskim igrama osvojiti odličje” , rekao je Mešter, osvajač zlatne olimpijske medalje u odbojci, u Sidneju 2000, godine.

Manifestacija je organizovana u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice.

“Ove godine su nas usrećili Nikola i Davor i hvala na svemu. Grad je u svim svojim mogućnostima pokušao da ih na adekvatan način dočeka, sa velikim zadovoljstvom i mislim da smo u tom uspeli”, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Olimpijska česma u Subotici postavljena je 2008. godine i predstavlja dar Udruženja “Zagrad”.

“Daj Bože da se ova česma popuni, imamo još jedan donji red, napravićemo i nove česme, samo da nam naši sportisti donesu medalje”, rekao je Miodrag Bardić, darodavac olimpijske česme.

Sledeća prilika za nove table na ovoj česmi su Olimpijske igre u Tokiju, 2020. godine.

 

RTVKOMENTARI

 1. Kum kaže:

  Ponos našeg grada i naše Srbije!

 2. samo toliko kaže:

  O kakvom doceku govori Laban, docekan je samo Stefanek. Amateriski od strane grada.

 3. Aleksa kaže:

  Pa majku mu (inace sam miran covek), da li ce se vec jednom naci neko da odgovori zasto na ovoj “cesmi” nema mesta za Djuru Stantica, naseg prvog olimpijca i osvajaca medalji u brzom hodanju na dve olimpijade. Prva na medjuolipijadi u Atini 1896, a druga na olimpijadi 1906 u Londonu.

  Pa dajte, proucite knjige starostavne, sve cete naci crno na belo.

OSTAVITE KOMENTAR