Štefanek opet obećao: Osvojiću medalju u Tokiju

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, kao i pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je osvojio zlato, drugi put u izjavi za Tanjug obećao je medalju sa Igara u Tokiju.

Koliko njegove reči imaju težinu govori i to što je prvo obećanje, dato upravo Tanjugu pre puta u Brazil, ispunio i odmah otvorio put Srbiji ka rekordnih osam odličja.

“Ako odem na Olimpijske igre, mogu samo da obećam da ću doneti Srbiji medalju iz Tokija”, samouveren je Štefanek u izjavi Tanjugu, nekoliko dana posle uspeha srpskih rvača i osvojene dve bronze na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu – Mihaila Kadžaje i Mata Nemeša.

Reč “ako” od Štefaneka dolazi jer će se baš sa Matom Nemešom boriti za mesto u timu Srbije u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.

“Još se ne zna ko ide. Već 10 godina zajedno treniramo, Mate mi je puno pomogao kada sam bio pobednik u Riju, isto tako je puno naučio od mene kroz pripreme i domogao se bronze u Kazahstanu. Čestitam mu na tome”.

Veliki je optimista po pitanju uspeha srpskih rvača u Tokiju i zato očekuje dve medalje, a najviše od – sebe.

“Uvek očekujem mnogo od sebe. Tako uvek krećem. Stevan Mićić je izvanredan u slobodnom stilu, ostao je bez bronze na SP sa dva minimalna poraza. U samom je vrhu… Najveći kandidat je Viktor Nemeš, tu je i Miha Kadžaja. Neko od nas četvorice doneće dve medalje. Ne mogu da tvrdim sa sigurnošću, ali kada kažem nešto to i ostvarim. Od mene očekujte medalju”.

Štefanek, aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije, već sada najavljuje da će završiti karijeru sledeće godine.

“Nisam okončao karijeru, uradiću to sledeće godine. U programu sam za Tokio i cilj mi je da branim zlato. Svakako se nadam medalji”.

Veliki udeo u uspehu rvača Srbije ima, kako je naglasio Štefanek, i država sa ulaganjem u taj sport.

“Hvala ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je puno pomogao Rvački savez Srbije i omogućio nam da imamo pravi budžet kako bismo imali prave rezultate. Svega toga ne bi bilo da država nije stala iza Saveza i da takvu logistiku nije napravio predsednik RS S Željko Trajković”, zaključio je Štefanek, uz podatak da u poslednjih pet godina osvojeno šest medalja u rvanju.

TanjugKOMENTARI

 1. Bivši kaže:

  Odnesi je Vučiću.

 2. Petar kaže:

  Povedi svog Labana i ostavi ga tamo.

 3. W5 kaže:

  Dobio poziv od Predsednika da da sve od sebe…

 4. Hugo kaže:

  To ovaj sto se snima ?

 5. Zeleni kaže:

  Prvo na test posto znamo sta sve unosis u sebe malo bolje neka obrate paznju na tebe

 6. Petar kaže:

  Ko visoko leti, nisko pada.
  Skromnost i vredan rad su odlike pravog sportiste.
  Vođenje politike i eksponiranje po svaku cenu nisu.
  Neće ti sve ovo na dobro izaći Davore.
  Šteta, mogao si i drugačije…

OSTAVITE KOMENTAR