Štefanek osvojio bronzu

Štefanek je u Beogradskoj areni na prvenstu Evrope u borbi za treće mesto savladao Maksima Kaharskog iz Belorusije sa 2:1 u rundama.

 

“Nadao sam se zlatu, ali Slovak je bio neprikosnoven. Malo sam psihički pao posle toga, ali su Damjanović i Dokmanac bili tu da me podignu. Borba za treće mesto bila je paklena. Kada sam u drugoj rundi video da Belorus pada, skakao sam na njega, ali verujte da ni meni nije bilo lako”, rekao je Štefanek.

Srpski rvač je u kategoriji do 60 kilograma u Beogradskoj areni savladao sa 2:1 u rundama Belorusa Maksima Kaharskog i osvojio bronzanu medalju.

 

Stefanek je dodao i da mu se činilo u jednom trenutku meča da neće imati snagu da pobedi, ali ga je trener bodrio.

 

“Nisam imao snage. Rekao sam treneru da hoću da umrem, odgovorio mi je – umri na strunjači”.


Trener reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac ocenio je da je osvojena medalje uspeh i dodao da je sledeći cilj plasman na Olimpijske igre.

 

“Jeste da smo priželjkivali zlato, ali svaka medalja ima težinu. Posle svega što se desilo, zadovoljan sam. Moglo je bolje, ali moglo je da bude i gore, da Davor ostane i bez medalje. Od ponedeljka nam je strategija kako da izborimo plasman na Olimpijske igre“, kazao je Dokmanac.

 

Izvor: B92KOMENTARI

 1. supermen kaže:

  bravo

 2. Double P kaže:

  Moj skolski drugar iz osnovne 🙂 

  Bravo Davore !

 3. PANONICUS kaže:

  Bravo Stefanek, tako treba, samo nastavi sa dobrim radom. Ako si sin Damira Stefaneka onda te poznam jos kada si bio beba. Puno pozdrava

OSTAVITE KOMENTAR