Štefaneku diplomatski pasoš

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je juče uručio diplomatski pasoš Davoru Štefaneku i osvajačima medalja u individualnim sportovima na Olimpijskim igrama u Riju i Londonu, koji su time postali ambasadori dobre volje.

davor stefanek

Diplomatske pasoše dobili su rvač Davor Štefanek, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević, kao i Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijadi u Londonu, dok je atletičarki Ivani Španović pasoš uručen ranije.

“Velika mi je čast da vam danas u ime ministarstva spoljnih poslova uručim diplomatske pasoše, čiji će te vi biti nosioci u zvanju ambasadora dobre volje”, rekao je Dačić na svečanosti u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je naglasio da danas samo 27 sportista ima diplomatske pasoše, i da se saglasnost za njihovo izdavanje daje samo najzaslužnijim.

Kako je objasnio, diplomatski pasoši sportistima važe pet godina i omogući će da putuju u zemlje sa kojima Srbija još ima vizni režim, kao i povoljniji tretman u inostranstvu.

U ime sportista zahvalio se Davor Štefanek koji je rekao da je Vlada Srbije prepoznala značaj ovih pasoša za njihova putovanja na takmičenja i pripreme.

“Mi kao sportisti i ambasadori Republike Srbije ćemo dati maksimum na svim tim takmičenjima da predstavljamo najbolje Srbiju i da vas obradujemo novim medaljama”, rekao je on.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Pametnjaković kaže:

    Mogli ste mu uručiti i jedan diplomatski auto sa diplomatskim tablicama da čovek ima sa čime da putuje, a da ne mora da čeka u redu na graničnom prelazu i jednu diplomatsku platnu karticu da čovek ima šta da troši.
    Ali to košta para, a pasoš je za vas besplatan, samo ga treba izdati na nečije ime.
    Izem ti poklon, ali dobro, bolje išta nego ništa.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =