Štefaneku srebro na Evropskom prvenstvu

Subotički rvač i reprezentativac Davor Štefanek osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u konkurenciji do 66 kilograma!

davor stefanek

Štefanek je na šampionatu koji se održava u Rigi, prestonici Letonije, u finalu izgubio od Rusa Islam-Beka Albijeva, pa je morao da se zadovolji srebrom.

Prethodno je na putu do finala bio bolji od Mađara Kristijana Jagera, Kamrana Mamadova iz Azerbejdžana i Litvanca Edgarasa Venčkaitisa.

„Imao je ne tako vidljivu, ali vrlo bitnu podršku sudija. Bitno je da sam nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, bio sam prvak sveta. Hvala svima na podršci, a ja ću Srbiji doneti odličje sa Olimpijskih igara posle 32 godine, sada sam više nego siguran u to“, rekao je Štefanek.

Na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Rigi pored Štefaneka bilo je još petorica srpskih takmičara: Kristijan Fris (do 59 kilograma), koji je zauzeo peto mesto, Aleksandar Maksimović (do 71 kilograma), Viktor Nemeš (do 75 kilograma), Petar Balo (do 85 kilograma) i Nemanja Pavlović (do 130 kilograma), koji je eliminisan u prvom kolu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: