Steže se obruč oko plaćenog ubice iz Čantavira

Devojka s kojom je bio u emotivnoj vezi sa srpskim plaćenim ubicom  Čabom Derom (39) iz Čantavira, kod Subotice, uhapšena je u nedelju ranim jutrljim satima u stanu svoje bake u Budimpešti.

Kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, specijalci s psima su uleteli, oko šest časova ujutru, u jednu zgradu u naselju Kobanja, u Ulici Banjato, u Budimpešti i pretresli stanu, na trećem spratu, u kojem živi starija žena, više od dva i po sata.

U stanu je bila unuka starije žene, Niki (30), koja je pomagala svojoj baki, a prema informacijam budimpeštanskog “Riposta” reč je o devojci  Čabe Dera.

Postoji mogućnost da policija računa na to da će ih hapšenje Derove  devojke dovesti do njega. Takođe, privođenjem njegove devojke moglo bi se doći i do važnih informacija, ukoliko su tokom njegovog bekstva bili u kontaktu ili, ukoliko, pak ona zna gde se Der nalazi.

Podsetimo, Čabu Dera iz Čantavira, kod Subotice, za kojim policija traga zbog ubistva Nebojše Markovića (38) iz Beograda. On se sumnjiči da je početkom januara ove godine u sačekuši na Banovom brdu u Beogradu, ubio Nebojšu Markovića, koji je likvidiran za manje od 30 sekundi pošto je izašao iz kuće.

Pucnjava se dogodila u prepodnevnim satima ispred kuće u kojoj je žrtva stanovala sa suprugom i bebom. U trenutku kada je izašao do kola da spakuje dečja kolica, naišao je beli automobil, a na scenu je, kako se sumnja,  stupio hladnokrvni Der, koji se neposredno pre prvog pucnja osmehnuo žrtvi.

Čabu Dera traži i mađarska policija zbog ubistva koje se dogodilo u Budumpešti 20. septembra prošle godine.

Naime, kako pišu mađarski mediji, sumnja se da je Der ubio preduzetnika Lasla V. na parkingu zgrade „Poluš centar”. Žrtva i ubica su tog dana u kasnim večernjim satima stigli na mesto zločina, na parking u blizini potoka Siloš, prenosi mađarski „Blik”. Kada su izašli iz automobila, ubica je prisilio Lasla V. da klekne, a potom mu iz neposredne blizine ispalio hitac iz pištolja u glavu.

Po pisanju tamošnjih medija, ubica je potom telo žrtve bacio u potok i pobegao. U automobilu žrtve policija je pronašla drogu i novac.

Sedam dana kasnije policija je raspisala poternicu za Čabom Derom, a sud u Budimpešti je 15. novembra izdao međunarodnu poternicu.

Po saznanjima mađarske štampe, povod ubistva u Budimpešti bili su neraščišćeni odnosi u vezi s drogom.

Osumnjičeni Čaba Der odranije je poznat policiji, ali i srpskoj javnosti kao plaćeni ubica, zbog čega je i robijao. On je 2004. godine priznao da je likvidirao Novosađanina Branislava Jelačića. Tom ubistvu je, kako se osnovano prepostavljalo, prethodio sukob zbog ostvarenja uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u tadašnjem Okružnom sudu u Novom Sadu treći put je izrečena presuda za ubistvo od 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu „Marina” u centru grada kada je Čaba Der, označen kao ubica Branislava Jelačića, osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera podstakao na ubistvo, na 11 godina.

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je sredinom septembra 2017. Čabu Dera i Marka Gojčevića iz Bara, koji su na saslušanju priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo. Oni nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo da likvidiraju, objavio je tada sarajevski portal zurnal.info.

Der i Gojčević su bili u pritvoru zatvora u Zenici do druge polovine aprila prošle godine. Nakon toga, Der je proteran u Srbiju, a Gojčević u Crnu Goru i zabranjen im je ulazak u Bosnu i Hercegovinu u narednih pet godina.

 

Dnevnik

 

 KOMENTARI

  1. ak kaže:

    javna poternica od strane HU policije je svima dostupna

  2. pista kaže:

    Eeee…. ko zna gde moze biti… vidim da ima i drzavljansto Madjarske tako da je mogao birati drzavu gde ce se skloniti.

OSTAVITE KOMENTAR