Stigla jelka!

Danas je u toku dana dovežena, montrirana i ukrašena velika jelka u centru. Nakon gotovo mesec dana postavljanja praznične dekorativne rasvete, kao kruna dolazi jelka i ona se obično poklapa sa završetkom ovih radova. Slobodno možemo reći da je to jedan svečan čin. U svetu se u mnogim gradovima paljenje rasveta na jelki obeležava svečanom ceremonijom.

 

U Njujorku

rockefeller

 

Kod nas naravno nema svečanosti, niti postoji potreba za tim. Ne treba našu jelku porediti ni sa onima koje se mogu videti na trgovima drugih gradova. Ona jednostavno nije za poređenje. Ona je autentična i samo naša, već tradicionalno ukrašenja na njenoj jednoj trećini, uvek na istom mestu, uvek u istom stilu. Možemo da je posmatramo kao simbol.

 

Novogodisnje ukrasavanje subotice (8)

Novogodisnje ukrasavanje subotice (9)

 

Ostatak grada je uglavnom slično ukrašen kao i prošle godine

 

Novogodisnje ukrasavanje subotice (2)

Novogodisnje ukrasavanje subotice (10)

 

Korzo

Novogodisnje ukrasavanje subotice (6)

Novogodisnje ukrasavanje subotice (7)

Štrosmajerova je opet najbolje prošla

Novogodisnje ukrasavanje subotice (11)

Novogodisnje ukrasavanje subotice (12)

Novogodisnje ukrasavanje subotice (1)

Matka Vukovića

Novogodisnje ukrasavanje subotice (3)

Petefi Šandora

Novogodisnje ukrasavanje subotice (4)

Novina, a i jako prijatno osveženje, jeste dekorativna rasveta u ul. Maksima Gorkog

Novogodisnje ukrasavanje subotice (5)KOMENTARI

 1. Andrija kaže:

  Stvarno grad lepo izgleda okicen, i lepo je okicen. Jedino sto bode oci i sto je zalosno, je to da je okicen samo vrh jelke, odnosno deo koji prolaznici ne mogu da dohvate….To dovoljno govori o tome kakvih sugradjana imamo….

   

 2. Double P kaže:

  Al su je okitili… Kao da ne ukradu ukrase. Treba kroz sve ukrase sprovesti elektricnu struju. I onda ujutru brojati tela ispod jelke. Muhaha

 3. Ivica kaže:

  Priča o krađi ukrasa ili presecanju instalacija već odavno ne pije vodu. Tu je stalno noćni čuvar zbog vašara, tako da teško da bi neko dirao jelku….Ali neke stvari se nikada ne menjaju.

 4. horvat attila kaže:

  banda pokvarena lopov do lopoa zato je i tako siromasno i okicena i jelka i grad a o vasari ni nemojmop pricat nek malo boje pogledau oko sebe stosetie ostalih gradova drzava.

  mogli bi vise prodavaca te kucice pograme za decu i ostale programe da izmisle.ne oni lupil cenu za kucice ogromne koce da dode da prodaje niko trazite gospoda manje visenjih ce doc a i vama ce isto da kapa curi u buzet nesto IPAKJETO BOZIC

   

 5. Anonimni kaže:

  J ako je lepa subotica nocu  … svidj ami se jako  :*heart

 6. samo toliko kaže:

  Grad je prelep, ali postoji jedna stvar koja mi se nikako ne sviđa. U ulicama koje nisu u centru grada, odnosno u onim manjim ulicama, osvetljenje se periodično pali i gasi (što ne podržavam, al' ajd'), a ukrasa ima sasvim dovoljno koji svetle celo veče. To mi jedino nije u redu što tamo gde bi trebalo da bude osvetljeno nije u potpunosti tako, ali važno da ceo centar grada blješti.

 7. nekoime kaže:

  zbunjuje ova jelka iz nyc, sve gledam…to je u subotici…i onda natpis vidim… u novom jorku 🙁

   

  a ova "suboticka"… pa… prilici melahoniji sela

 8. vlada kaže:

  cekam slike iz bolnice, mislim da su neprevazidjeni majstori za kicenje jelke! 🙂

 9. Suza kaže:

  ahahaha ja sam umrla od smeha kad sam videla našu jelku i ovu u Njujorku!!! :)) Zaista je autentična i nije za poredjenje ni sa jednom. 🙂 Bolje da nije ni jedna trećina okićena, kad već nemamo lampice za celu 😛

 10. Joja kaže:

  Pa kakva je to jelka? Uzas! Mogli su malo bolje i vise lampica da stave, kakva kradja! AKo ne znate da obezbedite nemojte da potcenjujete gradjane ovom sprdnjom od jelke! Pa vi da vidite sta je u Americi ovi iz Gradske kuce bi umrli!

 11. Neša kaže:

  Zaista mi nije jasno zašto građani kritikuju izgled naše jelke. Pa, gospodo ta jelka je ogledalo svih rezultata rada u svim javnim i državnim službama. Stvarno izgleda jadno, bedno, nemaštovito, komično i poražavajuće… Ali, ipak je NAŠA i ona je produkt NAŠIH najsposobnijih ljudi na najodgovornijim pozicijama. "Stručnost iznad politike"

 12. Dragana kaže:

  Slazem se, mora se sprovesti ELEKTRICNA STRUJA! Hahahahahahahahah…

OSTAVITE KOMENTAR