Stižu Nomadi na Palić

Poštovaoca "malog diva", pobednika vremena, svake godine je sve više. Oni iz Srbije ali i iz cele bivše Jugoslavije i okolnih zemalja, tri puta godišnje organizovano se okupljaju.

 

 

 Za ovu subotu i nedelju, pod nazivom "Četvrti nomadski vikend", predviđeno je na Paliću veliko međunarodno okupljanje vozila "Reno 4" . Očekuje se da će se na skupu pojaviti kako domaća tako i vozila iz svih država u okruženju. Prošle godine se pojavilo 68, a pretprošle 51 vozilo "Reno 4". Ove godine organizatori očekuju još više automobila. Okupljanje je u subotu od 10 do 12 sati, na parkiralištu kod Muškog štranda.

 

renault 4

 

"Reno 4 Srbija"

 

Klub “Reno 4 Srbija” je nastao 2007. godine, a osnovali su ga entuzijasti zaljubljeni u najprodavaniji renoov model ikada. Ideja je bila da se na jednom mestu okupe zainteresovani vlasnici "četvorke" i da kroz druženje pomognu jedni drugima u reševanju problema, pronalaženju delova, kao i da uživaju u druženju okruženi istomišljenicima.

 

 

Istorija Renoa 4

 

Reno 4 je nastao 3. avgusta 1961. godine. Za 32 godine proizvodnje u 16 zemalja sveta "četvorka" je prodata u preko osam miliona primeraka, tačnije 8.135.424 modela je sišlo sa proizvodnih traka, što je čini najprodavanijim francuskim automobilom ikada.

 

Godine 1992. je u Novom Mestu proizvedena poslednja serija od 1.000 komada Renault-a 4. Ova, oproštajna serija nosila je naziv "Bye Bye".

 

Matična fabrika Ile Seguin u Billancourt-u zatvorena je 31. marta 1993. godine.KOMENTARI

  1. FreeLance kaže:

    U tekstu se spominje klub Reno 4 Srbija , ona sa ovim dešavanjem nema nikakve veze .

    Organizator ovog skupa je internetski forum Renault4.rs !

OSTAVITE KOMENTAR