Sto godina od Sarićevog podviga

U subotu 16.10.2010.godine u 12 časova, na platou spomenika Ivanu Sariću okupili su se naslednici i ljubitelji Sarićevog lika i dela.
Slika
Kiša koja je tom prilikom padala na prisutne ovog skupa. Nije ih omela u nameri da polože vence, skinu kapu i odaju čast i priznanje sugrađaninu i velikanu ovih prostora, pioniru srpske i svetske avijacije.
Čoveku koji je na ovaj dan tačno pre jednoga veka uspeo da pobedi i da se vine u nebo i ostvari san mnogih datadašnjih sanjara.
Slika
Na svečanom polaganju venaca na spomenik g-dinu Ivanu Sariću prisustvovale su sledeće delegacije:
– delegacija grada Subotice sa g-dinom gradonačelnikom Sašom Vučinićem na čelu i g-dinom Slobodanom Čampragom članom gradskog veća,
– delegacija Direktorata za Civilno Vazduhoplovstvo republike Srbije sa g-dinom Goranom Jovičićem na čelu, g-dinom Aleksandrom Godićem i g-dinom Mladenom Vitomirom i
– delegacija aero kluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice g-dinom Velimirom Bašićem i g-dinom Bojanom Burgerom koji je ujedno bio i u svojstvu predstavnika Vazduhoplovnog Saveza Srbije.

Na svečanom ceremonijalu polaganja venaca na spomenik g-dinu Ivanu Sariću su bili prisutni i članovi aero kluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice, članovi ,,Modelarskog kluba Subotica’’ iz Subotice, članovi biciklističkog kluba ,,Spartak’’ iz Subotice, članovi kluba ljubitelja starih motocikala i automobila u Subotici i još mnogi drugi ljubitelji lika i dela Ivana Sarića.
Slika
Nakon završenog svečanog polaganja venaca na spomenik. Gradonačelnik grada Subotice g-din Saša Vučinić je prisutne pozvao da se upute do gradskog muzeja i da pogledaju izložbu posvećenu g-dinu Ivanu Sariću koja je otvorena uoči jubileja 100 godina od prvog zvaničnog leta avionom g-dina Ivana Sarića nad Suboticom.
Slika

S poštovanjem!

16.10.2010.g. u Subotici.

za aeroklub „ Ivan Sarić’’
Goran Vuković, nastavnik letenjaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 34 = 36

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: