Štrajk glađu radnika na Koridoru 10

Ponovo problemi na Koridoru X… Ovog puta se radi o štrajku radnika koje je na poslovima na "Koridoru 10" angažovalo preduzeće "Planum" iz Zemuna. Radnici štrajkuju glađu jer im zarade nisu isplaćene tri meseca, ali su nastavili da rade.

Kako prenosi Blic, u "Planumu" je rečeno da rukovodstvo kompanije trenutno razgovara sa radnicima i da očekuju da će dogovor biti postignut.

Slika

Nadležni u preduzeću Koridor 10, prema informacijama Bete, uopšte ne znaju da radnici koje je angažovao "Planum" štrajkuju glađu.

Goran Vasković iz Bora, koji sa kolegama iz više gradova u Srbiji radi na deonici auto-puta Novi-Sad – Subotica, nedaleko od skretanja za Bačku Topolu, kaže da iako radnici odbijaju hranu, nisu prekinuli posao.

"Očekujemo da nam poslodavac kaže kada ćemo biti isplaćeni. Iako smo do sada više puta pretili štrajkom, niko nam se nije obratio i najavio isplatu zarada", rekao je Vasković.

On je rekao da radnici zapravo od juče ujutro odbijaju hranu.

"Odlučni smo da istrajemo do kraja, odnosno dok nam se ne isplate zaostala dugovanja", napomenuo je Vasković.

Prema njegovim rečima, neki radnici već osećaju umor i nesvesticu.KOMENTARI

 1. Nemsho kaže:

  Za neverovati da se ovakve strvari desavaju. Ministrarstvo objavljuje da su sve obaveze izvodjacima radova do sada izplacene, odnosno izmirene. Medjutim, postoje neki kojima ni to nije dovoljno da isplate svoje radnike. Dokle ce se vise ovako raditi u nasoj zemlji. Da su dali posao nekom postenom preduzetniku, verovatno se ovo ne bi desavalo. Sve sami lopovi, cumetovi drugari. Ja vise ne mogu da verujem. Zar ne moze ni jedan tender za izbor izvodjaca radova na koridoru 10 proci bez manipulacija, mahinacija, malverzacija, strajkova, namestaljki…. Nije ni cudo sto smo najkorumpiranija drzava u evropi. Izgleda da smo pretekli i Albaniju i BiH u korumpiranosti. Ostali neki stari dugovi nasih ministara koji ocigledno moraju da se vrate. A ministar za Infrastrukturu!!!! Pa treba bre da ga bude sramota. Prvo obecavsi da ce se koridor zavrsiti na vreme, pa onda sa pricom da ce se na nekim deonicama kasnti i to opravdano, iako je pre toga 100-postotno tvrdio da ce sve biti gotovo na vreme. Nista od toga dragi moji, nista. Nista ni od njih. Kada oni pozadinski cuvari vlasti budu odlucili da sve najvitalnije stvari zavrse, onda ce se to i desiti. Prvo moraju jos puno puta da se zagube postojece projektne dokumentacije, pa raspise tebder za isbor nove. Naravno, doce nova vlast, i opet u krug. Ja moram da bezim odavde, vise ne mogu. Ovo drustvo je postalo previse depresivno.

 2. Markes kaže:

  :no:

  Mozda ministarstvo nije ispunilo sve obaveze prema izvođačima, ako lazu o rokovima, lagace i o tome. Narodna je to vlast.

 3. libertas kaže:

  evo prilike da se očevici jave i da kažu šta su videli na tih stotinak kilometara gradilišta gde se radi i koliko. Slušam stalno ljude koji su u nedoumici i u čudu: uvek kadprođemo neka letargija, radi se ali kao da se radi po kazni.Šta se tamo dešava?
  Ne čudim se tom protestu oko Topole, samo ne mogu oni da izdrže dugoi.I ne treba, zašto da satiru zdravlje, dovoljno je da skrenu pažnju na sebe.Oni nam već sada svedoče da nešto nije u redu sa njihovim preduzeće,.Bio je u dubokim problemima i kad im je prekoredno dodeljen posao.Ne može da se dodeli posao gde je država investitor izvođačima koji su u buli jer se zna dsa će pare da odzu na zatrpavanje starih rupa i dubioza.
  Ali glavno jepitanje šta će biti kad im sa dve plate zamažu oči, hoće li da nastave da razmazuju posao kao i do sada.Kakav će to ut biti’ kO KONTROLIŠE KVALITET.ko je video službu nadzora’kada i gde’ ko je imenovao, ko je izabrao.tu službu’
  Kad su ljudi iz Koridora 10 izašli na teren?
  Izvinite ali njima je mesto u atorima pored puta, a subotom uveče mogu da dodju voljeni Beograd na kupanje i brzi odmor pa nazad na gradilište. Ovo je posao, nema zezanja.

 4. djomla kaže:

  O stanju u pojedinim preduzecima koji su izvođači radova na Koridoru 10 ne znamo bas mnogo, najbolju saradnju imamo sa Borovicom koja nam uvek izađe u susret kada je Y krak u pitanju.

  E sad sto se tice kvaliteta, kvalitet izgradnje puta proverava laboratorija koja uzima uzorke svakog nanetog sloja na koridoru. Uzorkovanje se uzima redovno.

 5. DolceGabana kaže:

  A da li su Dulic i Mrkonjic dovoljna garancija ili se sve radi bez projekta pa ce opet biti rupa do rupe

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: