Štrajk prosvetara od 28.januara

Od drugog polugodištra trebalo bi da počne štrajk prosvetnih radnika, najavila su oba sindikata. Štrajk počinje 28.januara naredne godine, a razlog je loša materijalna situacija u prosveti. Male plate i neispunjenje dogovorenih obaveza od strane Vlade su razlozi zbog kojih su se ujedinili Nezavisni sindikat radnika u prosveti Vojvodine i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i dogovorili da stupe u štrajk. Pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, Ljubica Kiselički kaže da prosvetari nemaju razloga da stupe u štrajk, jer nisu najugroženija grupa.KOMENTARI

 1. zvonki kaže:

  Pa zar ih vise nije stid od svih

 2. djomla kaže:

  Trideset godina covek radi u mašinskoj industriji, i od njegovog doprinosa se puni budzet drzave iz kog se placaju svi budzetski korisnici pocevsi od prosvetnih radnika, sudija, doktora, brikratije, politicara itd… Nakon trideset godina rada, covek se razboli i ode kod doktora koji mu za pregled zatrazi mito, a prosvetni radink mu na to doda "Necu vise da ti obrazujem dete plati me vise". Sudiji za pravdu bolje da se ne obrati, njega cim ugledate znate da ce da vas "odere", tako da vam se ne isplati ni da ga pogledate. I onda se covek nakon trideset godina pita: "A sto sma ja placao sve ove?"

  Poenta: Drzite se drzavnih firmi. Hm, otkrio sam toplu vodu.

  P.S. Sto se tice prosvetnih radnika, rado bi im povecao platu, ali pod uslovom da se izabere 100 djaka sirom Srbije i da se ispita znanje gradiva stecenog tokom prvog polugodista i naravno uporedi sa ocenom u dnevniku. Ako tih nasumice izabranih 100 djaka zaista zna za tu ocenu, onda treba povecati plate a ako ne zna, onda treba preistpitati kvalitet rada svakog profesora, kao sto se bilo kom coveku u industriji preispita kvalitet proizvoda. Onima koji su ofrlje radili posao treba skinuti sa plate. Je l’ posteno?

  Reci jednom mog prijatelja: Danas dete vise zna pre odlaska u skolu nego kada se iz nje vrati. :)

 3. Ledenjak kaže:

  Djomla , apsolutno se slažem s tobom.
  Mada bih ja dodao da bi dobro bilo da prosvetari kao na zapadu idu svakih 5 godina na psihološku procenu čisto da se vidi dali su i dalje sposobni da rade taj posao .
  Doduše nisam siguran dali i imamo takvu stručnu službu koja bi to znala da uradi
  Na žalost nisu oni jedina struka koja dopola zna svoj posao a od kojih zavisi budućnost jedne države ……… :(

 4. valika kaže:

  I moja glas za komentare. Kada ce vec jedanput rad profesora i doktora kontrolisati i ocenjivati?

 5. coyote kaže:

  Jos samo treba da vlada stupi u strajk i da od rudara zatrazi da rade u 3 smene. Deluje komicno ali nije daleko od istine.

  http://www.youtube.com/watch?v=Cp_Y-2n-Svk

OSTAVITE KOMENTAR