Stranac plaća trostruko ako nema vinjetu u Mađarskoj

Vozači iz inostranstva plaćaju tri puta veće kazne od Mađara ako na vozilu nemaju vinjetu (matricu) – istražio je portal Totalcar.hu.

Naime, kazne u inostranstvu već 3 godine naplaćuje nemačka firmaUngarische Autobahn Inkasso Gmbh, kojoj je sedište u Mađarskoj. Ona naplaćuje i vrednost kazne koja važi u Mađarskoj, što je 47,95 evra, zatim 15,30 evra za upit podataka kod strane države, 11,70 evra kao naknadu za obradu podataka, 16,24 evra za porez i 58,50 evra kao sopstveni prihod. To je ukupno 149 evra i 72 centa.

auto put

Mađarska državna firma za naplatu putarine (NÚSZ Zrt.) je saopštila da imaju partnere za naplatu u 23 zemlje. To su firme koje mogu da dođu do podataka vozača iz tih zemalja na osnovu snimaka kamera na autoputevima u Mađarskoj. Naplata kazni u Mađarskoj je 75-80%, a u drugim zemljama polovična.

Kako prenosi hvg.hu, predstavnik Ungarische Autobahn Inkasso Gmbh je priznao da njihova cena baš i nije u potpunosti korektna, ali je dodao da oni koji ne plate kaznu na vreme treba da plate 59 hiljada forinti (oko 190 evra).KOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  ta firma inkasira samo u Austriji i Nemackoj, za prestupe koje u Madjarskoj naprave auti sa njihovim registracijama.
  za nase to ne vazi.
  uostalom, matrica mora da se plati.

 2. Bivsi kaže:

  Da li je potrebna vinjeta od Horgosa do prvog silaza sa autoputa kad se ide za Segedin ?

 3. Djuka kaže:

  formalno – jeste. predji na Horgos2, Backe Vinograde ili na Djalu.

 4. Veljko kaže:

  a da li treba vinjeta ako se ne koristi autoput vec samo lokalni mafistralni?

 5. vinetu kaže:

  vozio sam bez vinjete jer mi je istekla 1 dan. čemu mogu da se nadam?

 6. zoran kaže:

  imam kombi reno trafic sa fabrickih 7 mesta.da li vadim d2 ili d1

 7. Milan Veselinović kaže:

  Išao sam do Budimpešte , uopšte ne znajući da treba da vinjeta , saznao sam za nju tek kad sam se vratio kući u Beograd.Čemu ja mogu da se nadam ?

 8. Milos kaže:

  Nadas se kazni od 130e jedan smer a u drugom smeru je oko 110e tome se nadaj jer imaju kamere i sve je povezano nikom ne prastaju,kupujete vinjete nije skupo skupa je kazna

 9. Milos kaže:

  I ja imam slican problem sa putarinom kroz madjarsku sa malim kamionom,uredno sam platio putarinu imam dokaz za to ali je u firmi posle nekoliko meseci stigla ogromna kazna oko 700e i stici ce verovatno jos nekoliko kazni posto sam isao jos dosta puta posle tog vremena na isti sistem olacanja i ruta,sta da radim i kome da se obratim za pomoc da ulozim prigovor,zalbu

 10. Aaaa kaže:

  Isao sam do budinpeste nisam ni znao da treba vinjeta nisam ni kupio ni nista,vratio sam se odma sutradan,niko me nije zaustavio,na granici sam prosao sve,da li kazne stizu na kucnu adresu? Jel nekom nesto stiglo??

 11. Strah od vinjeta kaže:

  @Aaaa da li ti je stigla kazna? i ako jeste koliko ti je stiglo? 🙂 istu gresku sam i ja napravio :/

 12. Marjan trajkovik kaže:

  Nisam uklucio aparat do prve rampe oko 10km kamionom kolko e kazna

 13. Dalko kaže:

  Sta da radim kupimo sam vinjetu za madjarsku ,a došla mi kazna kao da nisam kupijo

 14. Milan kaže:

  Platio sam putarinu 03.05.2021 god.na MOL-ovoj pumpi pre prelaza Madjarske granice u Horgosu ,u pitanju je kamper tezine bruto 3100 kg.Platio sam koliko su zahtevali.Medjutim naplacena mi je niza klasa ne mojom krivicom.Nakon godinu dana dobio sam na adresi u Nemackoj kaznu u iznosu od 190 Evra,Nisam je platio jerse nisam nalazio u Nemackoj vec na Mediteranu i nisam znao za nju.Krajem maja 2023 god.moram ponovo da vozim kroz Madjarsku.Dali je kazna zastarela posto me je ADAC obavestio da nakon isteka od 2 godine kazna zastareva.
  Medjutim jedan moj prijatelj iz Slovacke koji je imao isti problem me je upozorio bez obzira MADJARI SKIDAJU TABLICE I NAPLACUJU DESETO STUKU KAZNU:
  Sta mi savetujete.Hvala,

 15. Vidakovič Goran kaže:

  9 februara sam greskom se provozao auto putem od horgosa raskrsnice isao iz Moraholoma pa pogresno se prestrojio i otisso 7 km do skretanja za Segedin ivratio se ponovo za Horgoš veliki prelaz granica šta da očekujem od Madjara nisam imao putarinu kolka je kazna i jel stiže na kućnu adresu

 16. Anonimni kaže:

  Ja vec od aprila 2015 dobiosam kaznu od madjari zbog slove s promenao originanlo SN a ja dao NS nemacke tablice i dobiosam kaznu a ja nisam platio do danas dali ostareo ili ne?

 17. srpski blatobran kaže:

  Nikad nisam kupio vinjete u Mađarskoj, nijednom mi nije stigla kazna. Nemojte da koristite odmorišta, tamo možete dobiti kaznu na licu mesta ako je kontrola.
  Naravno, nikom ne preporučujem da radi isto, ovo je samo moje iskustvo.

 18. Mirnes kaže:

  Kupili su mi u firmi putarinu za kamion CE, sve uredno. I dobiješ rutu kojom trebaš da ideš, međutim ja sam zadnjih 8 kilometara pogrešnim putem otišao.. dal mogu očekivati kaznu? I ako mogu, koliku odprilike pozz

 19. Miljan Nikolic kaže:

  Imam da predjem na putu do posla 9 km autoputa,..9km tamo i 9km nazad..da li da uzimam vinjetu za to malo??

OSTAVITE KOMENTAR

+ 58 = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: