Stranac plaća trostruko ako nema vinjetu u Mađarskoj

Vozači iz inostranstva plaćaju tri puta veće kazne od Mađara ako na vozilu nemaju vinjetu (matricu) – istražio je portal Totalcar.hu.

Naime, kazne u inostranstvu već 3 godine naplaćuje nemačka firmaUngarische Autobahn Inkasso Gmbh, kojoj je sedište u Mađarskoj. Ona naplaćuje i vrednost kazne koja važi u Mađarskoj, što je 47,95 evra, zatim 15,30 evra za upit podataka kod strane države, 11,70 evra kao naknadu za obradu podataka, 16,24 evra za porez i 58,50 evra kao sopstveni prihod. To je ukupno 149 evra i 72 centa.

auto put

Mađarska državna firma za naplatu putarine (NÚSZ Zrt.) je saopštila da imaju partnere za naplatu u 23 zemlje. To su firme koje mogu da dođu do podataka vozača iz tih zemalja na osnovu snimaka kamera na autoputevima u Mađarskoj. Naplata kazni u Mađarskoj je 75-80%, a u drugim zemljama polovična.

Kako prenosi hvg.hu, predstavnik Ungarische Autobahn Inkasso Gmbh je priznao da njihova cena baš i nije u potpunosti korektna, ali je dodao da oni koji ne plate kaznu na vreme treba da plate 59 hiljada forinti (oko 190 evra).KOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  ta firma inkasira samo u Austriji i Nemackoj, za prestupe koje u Madjarskoj naprave auti sa njihovim registracijama.
  za nase to ne vazi.
  uostalom, matrica mora da se plati.

 2. Bivsi kaže:

  Da li je potrebna vinjeta od Horgosa do prvog silaza sa autoputa kad se ide za Segedin ?

 3. Djuka kaže:

  formalno – jeste. predji na Horgos2, Backe Vinograde ili na Djalu.

 4. Veljko kaže:

  a da li treba vinjeta ako se ne koristi autoput vec samo lokalni mafistralni?

 5. vinetu kaže:

  vozio sam bez vinjete jer mi je istekla 1 dan. čemu mogu da se nadam?

 6. zoran kaže:

  imam kombi reno trafic sa fabrickih 7 mesta.da li vadim d2 ili d1

 7. Milan Veselinović kaže:

  Išao sam do Budimpešte , uopšte ne znajući da treba da vinjeta , saznao sam za nju tek kad sam se vratio kući u Beograd.Čemu ja mogu da se nadam ?

 8. Milos kaže:

  Nadas se kazni od 130e jedan smer a u drugom smeru je oko 110e tome se nadaj jer imaju kamere i sve je povezano nikom ne prastaju,kupujete vinjete nije skupo skupa je kazna

OSTAVITE KOMENTAR