Studentsko odmaralište na Paliću prima prve goste

Posle Avale i Zlatibora, studenti iz naše zemlje imaju na raspolaganju još jednu destinaciju kako za odmor, tako i za seminare i usavršavanja. Ispod radara medija, pre više od pola godine pušteno je u rad obnovljeno studentsko odmaralište na Paliću. Paralelno s prvim gostima, nastavljaju se radovi, tako da se očekuje da sledeće godine kapaciteti budu povećani i prošireni novim sadržajima.

Nakon nekoliko godina radova, studentsko odmaralište na Paliću prima prve goste. Završena je izgradnja tri vile, kapaciteta po dvadeset i sedam soba, tako da u jednom momentu odmaralište može da primi dve stotine studenata. Pored vila, završena je i izgradnja restorana, kapaciteta većeg od tri stotine mesta.

“To su trenutni kapaciteti, ali je plan da se širimo i nadamo se u nekom kratkom periodu, to je da kažem nekih godinu dana, da ćemo uspeti da proširimo te kapacitete i očekujemo veći broj studenata”, kaže upravnik Studentskog odmarališta na Paliću Bojan Paštar.

Manje od godinu dana je rok za završetak tri nova smeštajna, rekreaciona i administrativna objekta. Samim tim stvoriće se mogućnost da se deo odmarališta koristi i u komercijalne svrhe, kako ne bi u potpunosti zavisio od budžeta.

“Sledeće godine u ovo vreme očekujemo da bude dosta povećan kapacitet i da ćemo moći da primamo veći broj i studenata, a samim tim osim samih studenata, i nekih drugih. Da kažemo – sportskih ekipa, ili komercijalnog dela lica, tako da u suštini sledeće godine u ovo doba mislim da će to biti sve završeno i da ćemo da dođemo na neko svečano otvaranje, nadam se”, dodao je on.

S poboljšanjem epidemiološke situacije očekuje se i veći broj studenata, pa je tako samo u maju planirano oko hiljadu noćenja. Osim što je sve novo, zahvaljujući politici odmarališta i uz podršku Ministarstva prosvete, boravak za studente je izuzetno povoljan, pogotovo za one koji se školuju o trošku budžeta.

RTVKOMENTARI

 1. Misko kaže:

  Sto vise mladih na Palicu to bolje.

 2. Gligorije kaže:

  Tooo madjari….

 3. Lunja kaže:

  Nisu to mađari već SPS

 4. rax kaže:

  no, mozda stignu i studenti do svog odmaralista, za sada su uglavnom politicari, njihovi fudbaleri koristili, naravno na nas racun, jer im mi placamo troskove.

 5. Slavojka Jovanovic kaže:

  Treba li radnika

 6. Savudin kaže:

  Toooo Kavčani (ili možda Škaljari) Upravnik sigurno Crnogorac.Ha Ha

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =