Studentsko odmaralište Palić: Treća faza izgradnje

U toku je treća faza izgradnje Studentskog odmarališta na Paliću. Novi smeštajni, ali i drugi objekti pružiće mogućnost da se deo odmarališa koristi i u komercijalne svrhe. Kompleks na Paliću danas obišao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

U prve dve faze je, zahvaljujući Vladi Republici Srbije u izgradnju i opremanje Studentskog odmarališta Palić uloženo oko 3 miliona evra.

U trećoj fazi, čiji završetak je planiran za početak naredne godine, biće uloženo više od 3 miliona evra, a samo proširenje smeštajnih kapaciteta za novih 210 ležaja, otvoriće mogućnost za ovaj kompleks da ne zavisi isključivo od sredstava iz budžeta, već da se deo odmarališta koristi i u komercijalne svrhe. Njegova osnovna namena međutim i dalje ostaje mesto za odmor, održavanje seminara i usavršavanje studenata.

 “Zaista impozantan kompleks, koji kako Palić, tako i Vojvodina, ali naravno i Republika Srbija zaslužuju, i ono što je važno, zaslužuju ga pre svega oni zbog kojih sve ovo i radimo, a to jesu naša deca, naša budućnost, oni koji će postati mladi naučnici, koji će imati razne edukacije upravo u ovom kompleksu ili na Avali i na Zlatiboru, i koji će se integrisati u naše društvo i pomoći da se Srbija razvija na način koji je komplementaran 21.veku, očuvanju našeg identiteta i naravno potrebi da sprečimo da mladi ljudi odlaze iz Srbije, nego da svoje uhlebljenje nađu upravo na teritoriji Srbije. Vlada Srbije u predhodnih, rekao bih desetak godina radi upravo na tome i mislim da je ovo samo jedan simbola i pokazatelja jedne takve ispravne politike, i naravno da ćemo tim putem i nastaviti”, rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Posle Avale i Zlatibora, studenti iz naše zemlje dakle od nedavno na raspolaganju imaju još jednu zanimljivu destinaciju, gde zahvaljujući Ministarstvu prosvete za boravak plaćaju izuzetno povoljnu cenu.


RTVKOMENTARI

  1. Nevaljali_GASTRO_Blogger_naGradeskiprevoz_SUBOTICA kaže:

    Ha ha isto ce biti ko kolegijum u Novom Sadu na Telepu Evoropa.
    Portir nema pojma koliko kosta jedna noc jer ide sve za privatni budzset….
    A u Hungariji u kolegijumima mozes traziti smestaj ima tacna cena svake soba za komercijalne svrhe i dobijes racun koliko si platila

  2. Burdus kaže:

    @Nevaljali,jel moguce da si vec nasao nesto negativno?! Koji si ti meni kralj.

OSTAVITE KOMENTAR